10 de març 2011

"Memorias de una Geisha"

Memorias de una Geisha és una adaptació a la gran pantalla, d'un best seller d'Arthur Golden. 


FITXA TÈCNICA
Títol: "Memorias de una Geisha"
Títol original: "Memoirs of a Geisha"
Any: 2005
Gènere: Drama
Director: Rob Marshall
Repartiment principal: Zhang Ziyi, Ken Watanabe, Gong Li, Michelle Yeoh, Suzuka Ohgo, Cary-Hiroyuki Tagawa, Youki Kudoh
Sinopsi: El 1929, a Japó, una nena es venuda pels seus pares per fer de serventa en una casa de geishes. El seu treball, bellesa i talent, juntament amb l'aparició d'un home espocial per a ella,  faran que es converteixi en una de les millors geishes de la història.
Premis: 3 Oscars (Millor fotografia, vestuari i direcció artística), 3 premis BAFTA i un premi del National Board of Review.

Anàlisi del cartell

El punt de vista emprat en aquest cartell és el punt mig o natural. El pla utilitzat, per a la presentació del film, el podríem definir com a un primeríssim primer pla. No obstant, la imatge del personatge no acaba just per sota dels llavis, tal i com seria originàriament amb aquest tipus de pla.* 

Si observem amb atenció, ens adonem que la imatge es basa únicament en  la cara de l'actriu protagonista, caracteritzada amb el maquillatge habitual de les Geishes. Llavors, és lògic pensar que el seu rostre es converteix en l'element que aporta força, personalitat i caràcter al cartell. 
D'aquesta manera, s'ha volgut associar el títol del film "Memorias de una Geisha" amb la cara del personatge que dóna nom a la pel·lícula. Es podria entendre com una presentació de la figura, i de l'actriu, al públic espectador.

El colors que predominen o destaquen en aquest cartell són tres: blanc, negre i vermell.
El blanc es localitza en el rostre de l'actriu (maquillatge habitual de les geishes en el rostre, coll, pit i mans), el negre del cabell i dels ulls remarcats (funciona com un marc per a la cara de l'actriu i per emmarcar el cartell), i per últim, el vermell utilitzat per perfilar els llavis per simular un marcat contorn sensual.
L'expressió de la cara, i la seva mirada perduda, ens informa que està submergida en els seus propis pensaments trists.

El text que apareix en el cartell és gairebé nul: el títol del film en castellà i el de la seva versió original. Cal destacar, però, la importància que es dóna a la paraula Geisha per sobre del terme memòries.

La pel·lícula va dirigida clarament a un públic adult que coneix la figura de les geishes i el seu paper en la societat japonesa.

El cartell ens transmet tristesa, misteri i infelicitat, gràcies a l'expressió facial de l'actriu.

Més informació de la pel·lícula...
Us adjunto un tràiler del film amb versió original, subtitulada al castellà. Us adonareu que no és una casualitat que la pel·lícula guanyés un Oscar a la millor fotografia.





I A LA PROPERA ENTRADA... per celebrar que una pel·lícula catalana s'estrenarà a França i Portugal, i estarà als festivals de Copenhague, San Francisco i Roma el mes d'abril, analitzarem el cartell de "Pa Negre".

3 comentaris:

Ariana Guerrero ha dit...

Sempre he trobat molt interessant aquest cartell! i la pel·lícula molt bona!

Anònim ha dit...

Vaig anar a veure la pel·lícula quan la feien al cine, però la veritat és que no me'n recordo massa!

El cartell també està bé! Una mica arriscat això de posar un primeríssim primer pla de la protagonista, o això és el que penso! Però crec que el resultat és bo, tot i així! ;)

Mònica ha dit...

It's not a phase; certament és arriscat utilitzar un pla com el que es veu, però segons el meu criteri, crec que retraten encertadament com seran les memòries (emocionalment parlant) del personatge principal.

Publica un comentari a l'entrada