7 de març 2011

"Amelie"

Amelie narra la història d'una noia somiadora interpretada per la francesa Audrey Tautou, a través d'imatges i interpretacions encantadores.

FITXA TÈCNICA
Títol: "Amelie"
Títol original: "Le fabuleux destin d'Amelie Poulain (Amélie)"
Any: 2001
Gènere: Comèdia
Director: Jean-Pierre Jeunet
Repartiment principal: Audrey Tautou i Mathieu Kassovitz
Sinopsi: Amelie és una noia observadora que als vint-i-dos anys s'adona que el seu objectiu a la vida és arreglar la vida dels altres.
Premis: 2 BAFTA (guió original i disseny de producció), 4 CESAR (pel·lícula, director, música i disseny de producció) Festival de Toronto (premi del públic). 



Anàlisi del cartell

El punt de vista usat és l'habitual punt mig o natural, i en aquest cas, s'ha decidit per un primer pla.
El cartell es centra en la imatge de l'actriu caracteritzada amb el personatge del film; és l'element principal escollit per a la seva composició. El cartell es podria considerar gairebé com un retrat subjectiu de l'Amelie, pels colors utilitzats, la mirada de l'actriu, el gest de la cara i el retoc fotogràfic final.
Si heu vist el film, sabreu que la seva interpretació de les coses no sempre és objectiva, i la imatge del cartell no deixa de ser una confirmació sobre aquest fet.

A diferència d'altres, aquest cartell destaca per l'ús que es fa del color. El verd (fons), el vermell (jersei) i el groc (títol) són els colors que predominen en la composició final. El verd és un color fresc, refrescant i esperançador; i aquests termes són tres qualitats pròpies del personatge d'Amelie. 

El títol del film apareix a la part inferior del retrat de l'actriu, com a presentació del personatge; i el text "Amelie va a cambiar tu vida", situat al marge superior, ens fa partícips del que experimentarem amb la vida d'Amelie i ens avisa del seu poder per canviar les coses.  

La pel·lícula, per si no l'heu vist, és deliciosa i poc previsible en la majoria d'escenes del film. La imaginació i la percepció que fa Amelie de les coses, ens fa somriure més d'un cop. Ara bé, us aviso que no és un film convencional i us pot sorprendre positivament o negativament. Tot dependrà dels ulls amb els quals te la miris.

Per finalitzar, el cartell ens transmet calidesa i intriga (la mirada d'Audrey Tautou no deixa indiferent).

Més informació de la pel·lícula...

Primer, us adjunto el tràiler del film perquè veieu les imatges, les interpretacions i el punt de vista de la narració del film:


I per últim, una de les meves escenes preferides "A Amelie le gusta...":


M'encanta la frase "Me gusta mirar hacia atrás en la oscuridad y ver la cara de los espectadores". Reconec que em sento identificada amb aquesta frase. 

I la frase "En cambio odio las viejas películas, cuando el que conduce nunca mira a la carretera" és una gran veritat, no creieu? 
Tornem a ser dilluns!! Que passeu una bona setmana!

I A LA PROPERA ENTRADA... el cartell d'"American Beauty", un film interpretat per Kevin Spacey i Annette Bening.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Què dir d'Amélie? Una pel·lícula que agrada a (casi) tothom! M'agrada molt la cara d'Amélie del cartell..reflecteix ben bé el que és tota la pel·lícula: la seva felicitat visquent al seu propi i peculiar món. Per no parlar de la banda sonora, boníssima. Crec que és una pel·lícula molt rodona: ho té tot, i tot té el seu atractiu.

Mònica ha dit...

"Reflecteix ben bé el que és tota la pel·lícula: la seva felicitat visquent al seu propi i peculiar món". M'agrada! :)

Publica un comentari a l'entrada