25 de març 2011

Alguns dels millors cartells de cinema

En un dels posts anteriors que vaig penjar, us comentava l'existència de llistes d'alguns crítics, experts o aficionats al setè art, on classifiquen, els que per a ells són, els millors cartells de cinema de la història.

Si cerqueu per blocs i revistes de cinema, veureu innumerables classificacions sobre els dissenys dels millors cartells de la història.

La llista que rep més comentaris, referències i mencions, és la de TC Candler. Segons Cinemania, TC Candler és un periodista britànic que va ser responsable de Critical Mass Reviews, una de les primers pàgines de cinema a la xarxa, i de Coming Soon.

Tal i com veureu, he fet una selecció d'uns vint-i-cartells. Entre aquests vint-i-vinc, veureu alguns cartells coneguts i analitzats a "Cinema en cartells".

A continuació us adjunto alguns dels cartells d'aquesta llista, així com la posició que li correspon en el seu rànquing*:

Posició 99: "E.T. El extraterrestre"


Posició 93: "Luces de la ciudad"


Posició 91: "Amelie"


Posició 83: "Kill Bill"


Posició 76: "El laberinto del fauno"


Posició 71: "La ventana indiscreta"


Posició 64: "Titanic"


Posició 50: "El paciente inglés"


Posició 48: "El silencio de los corderos"


Posició 44: "El perfume"


Posició 41: "Muere otro día"


Posició 36: "Lost in Translation"


Posició 35: "El ataque de la mujer de 50 pies"


Posició 28: "El precio del poder" (Scarface)


Posició 23: "París, Je t'aime"


Posició 22: "Lawrence of Arabia"


Posició 21: "Casablanca"


Posició 15: "Premonition"


Posició 12: "El señor de la guerra"


Posició 9: "Vértigo"


Posició 6: "Anatomía de un asesinato"


Posició 4: "American Beauty"


Posició 3: "Pulp Fiction"


Posició 2: "Chinatown"


Posició 1: "The Sin of Nora Moran"



Què us ha semblat aquesta selecció? Us ha sorprès algun cartell o la posició que ocupa en el rànquing? 

*Podreu veure la llista complerta en el següent link: "Los cien mejores pósters de cine según TC Candler"


I A LA PROPERA ENTRADA... especial d'una de les estrelles més emblemàtiques de Hollywood que ens va deixar el passat dimecres; Liz Taylor.


5 comentaris:

Marc ha dit...

Mai te n'aniràs a dormir sense saber una cosa més... Això del cànon dels millors cartells, jo crec que sempre va a gustos. Però és veritat que el senyor Candler recull molts dels que hi ha en l'imaginari col·lectiu de tothom: ET, Pulp Fiction, Casablanca, American Beauty, Amélie, El Silencio de los corderos. En canvi, n'hi ha d'altres que són més controvertits, com ara el de Lost in Translation o Titanic. Sigui com sigui, la llista és interessant!

Mònica ha dit...

Marc, realment, totes aquestes llistes van a gustos. A mi m'han sorprès bastant alguns dels cartells que s'inclouen en aquesta llista. O si més no, la posició que ocupen. Anirem esperant a veure si s'actualitza la llista amb nous cartells! Gràcies pel teu comentari! ;)

babel ha dit...

Hola Mónica, gracias por tus comentarios en mi blog, no conocía el tuyo y me parece muy interesante esta línea de análisis de carteles, no hay demasiados blogs en esta línea en la blogosfera, así que te enlazo para seguirte.
Sobre carteles, yo tengo debilidad por los de Tim Burton, en especial el de Pesadilla antes de Navidad, me gusta esa película, y también está muy bien el cartel de Big Fish. Pero muy buena tu selección, un saludos

Martí ha dit...

Desconeixia aquesta llista, molt interessant!

Jo només trobo a faltar els cartells de Christopher Nolan; no fets per ell, però de les seves pel·lícules. Per "El Caballero Oscuro" va treure'n una col·lecció que era genial, sobretot aquest (http://bit.ly/dNgqwI), i ara per "Origen" igual.

D'altra banda, el de "Chinatown" sempre m'ha semblat genial, però el nº1 de la llista, què vols que et digui...

Mònica ha dit...

Babel, muchas gracias por tu visita y por tu comentario! :) Y sobre el cartel de "Big fish", muy pronto lo verás en el blog! ;)

Martí, no coneixia aquest cartell de "Caballero Oscuro"! És molt interessant! Potser em decideixo algun dia i l'hi faig un personal anàlisi! El d'"Origen" a mi també m'agrada força. No saps ben bé per on situar-te! :)
I el número de la llista, a mi també em va sorprendre molt! No esperava que fos aquest cartell, sincerament..

Publica un comentari a l'entrada