11 de març 2011

"Pa negre"

Pa negre és la pel·lícula del moment; tant a nivell català, com espanyol. Els seus nou Goya l'han apropat al gran públic.

FITXA TÈCNICA
Títol: "Pa negre"
Títol original: "Pa negre"
Any: 2010
Gènere: Drama
Director: Agustí Villaronga
Repartiment principal: Francesc Colomer, Marina Comas, Nora Navas, Roger Casamajor, Lluïsa Castell, Mercè Arànega, Marina Gatell, Elisa Crehuet, Laia Marull, Eduard Fernández i Sergi López.
Sinopsi: En una zona rural de Catalunya i durant els anys de postguerra, un nen troba en el bosc, els cadàvers d'un home i el seu fill. Les autoritats acusen al seu pare, però ell intentarà trobar el veritable culpable. Durant aquesta cerca, el nen prendrà consciència moral dels adults i de les seves mentides.
Premis: 9 Goya (Millor pel·lícula, director, actriu protagonista, actriu de repartiment, actor revelació, actriu revelació, guió adaptat, direcció de fotografia, direcció artística), 13 premis Gaudí (Millor pel·lícula, direcció, guió, fotografia, actriu, actor secundari, actriu secundària, música original, direcció artística, so, maquillatge i perruqueria, vestuari, direcció de producció) i 1 premi Festival de Sant Sebastià. 


Anàlisi del cartell

El punt de vista utilitzat és el punt mig o natural, com és força habitual en els cartells de cinema analitzats fins al moment.
El pla mig ens presenta la caracterització d'un dels personatges i, tal i com passava a l'entrada anterior del bloc, està representat per un sola figura humana; la de l'actor protagonista; un jove anomenat Francesc Colomer i amb un futur prometedor.


Els elements de què consta el cartell són tres: personatge, textura i text.
El personatge, tal i com he mencionat anteriorment, és la presentació del personatge principal i la caracterització dels fets que succeiran en la narració del film. La textura semblant a l'escorça d'un arbre (si m'equivoco digueu-m'ho), enquadra l'actor i s'usa per representar l'entorn en el qual es troba el protagonista. Un entorn que succeeix en una Catalunya rural, i més concretament, en un bosc.
Tanmateix, el perfil o silueta del nen es veu difuminat per la mateixa textura, que es podria llegir simbòlicament com les mentides de les quals ens parla el cartell "les mentides dels grans crien petits monstres".


Els colors que més predominen en el cartell són les tonalitats ocres, verdes i marrons. Aquests colors s'associen normalment amb la naturalesa, i en el cas del film, en un àmbit rural.


El títol de la pel·lícula pren importància en el marge inferior del cartell, a través de l'ús del color ocre de la tipografia, per sobre d'un fons aparentment fosc.


El marge superior del cartell, s'ha reservat per destinar-hi els noms dels actors protagonistes (Roger Casamajor i Nora Navas), així com els actors que han col·laborat d'una forma especial en el film (Laia Marull, Eduard Fernández i Sergi López).


Més informació de la pel·lícula...

Tal i com us avançava en el post anterior, "Pa negre" s'estrenarà a França i Portugal, estarà als festivals de Copenhague, San Francisco i Roma, i avui a les 20h del vespre al Fnac del Triangle de Barcelona, es realitzarà la presentació del DVD del film amb la presència del seu director; Agustí Villaronga. 


Us recomano que visiteu la seva pàgina web, on podreu veure el tràiler del film, llegir la sinopsi, una memòria del director (juntament amb la seva filmografia), un llistat amb els actors i l'equip tècnic, i per últim, una galeria amb algunes de les instantànies de la pel·lícula.



A continuació us adjunto el tràiler del film:




I ja som divendres!! Que passeu un molt bon cap de setmana! Llàstima que l'actualitat del món no acompanyi... 
Tornem dilluns!


I A LA PROPERA ENTRADA... Realment alguns cartells de cinema tenen similituds amb altres cartells o obres d'art? 



3 comentaris:

Martí ha dit...

Bona anàlisi!

A mi em crida l'atenció sobretot aquesta textura com d'escorça d'arbre i la figura del nen difuminada, com si estigués atrapat dins i volgués sortir-ne, cosa que respon a l'argument del film.

I ja que parles de similituds entre cartells, a veure què et sembla aquesta secció al meu blog ;)
http://maconfidential.com/category/clonfidential/

Mònica ha dit...

Ooh!! Has fet un avanç del post que faré dilluns! :)
He mirat totes les similituds que proposes! Alguns no els coneixia!! Tot i això, crec que podré afegir-ne algun més!
Moltes gràcies pel teu comentari, Martí! ;)

Anònim ha dit...

M'agradaria veure aquesta pel·lícula. La veritat és que fa bona pinta! ;)

Publica un comentari a l'entrada