9 de març 2011

"Rutes de cinema"

Barcelona Movie Walks són rutes temàtiques de pel·lícules rodades a la ciutat de Barcelona.

Aquest projecte que engloba tres aspectes fonamentals (Barcelona, turisme i cinema) es porta a terme a través de Turisme de Barcelona, l'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme CETT-UB i, tal i com diuen ells, a partir d'un projecte de recerca.

Segons la seva pàgina web, de moment es proposen les següents rutes de cinema:
"Vicky, Cristina, Barcelona" de Woody Allen (2007)


Algunes de les localitzacions que recomanen:
Fundació Miró, Casa Milà (La Pedrera), Parc Güell, Tibidabo, Parc de la Ciutadella, entre altres.


"Salvador" (2005)

Algunes de les localitzacions que recomanen:
Plaça Reial, Plaça Universitat (Universitat de Barcelona), Carrer Girona, entre altres.

"Todo sobre mi madre" de Pedro Almodóvar(1998)

Algunes de les localitzacions que recomanen:
Palau de la Música Catalana, Carrer de les Caputxes, Plaça del Duc de Medinaceli, entre altres.


"El Perfum" (2005)

Algunes de les localitzacions que recomanen:
Poble Espanyol, Plaça Reial, Parc del Laberint d'Horta, Catedral, entre altres.

"L'auberge espagnole" coneguda com la Barcelona dels Erasmus (2001)

Algunes de les localitzacions que recomanen:
Platja de la Barceloneta, La Rambla, MACBA, Telefèric del Port, Rambla del Mar, Universitat de Barcelona, entre altres.


"Manuale d'Amore" (2006)

Algunes de les localitzacions que recomanen:
Plaça Espanya, Parc de l'Espanya Industrial, Arc de Triomf, Plaça Sant Jaume, entre altres.Us recomano que consulteu la web per a poder crear les vostres pròpies rutes de cinema; Barcelona Movie Walks.

Cada ruta compta amb una sinopsi de la pel·lícula, fitxa tècnica, fitxa artística, principals premis obtinguts pel film, curiositats sobre el rodatge a la ciutat comtal i un plànol amb totes les indicacions d'escenaris (nom de l'ubicació i com arribar-hi en transport públic). 
Si cliqueu a sobre de cada situació, us mostraran fotografies de l'ubicació, informació història, així com de la zona on ens situem, i descripció d'escenes il·lustrades amb imatges.Us animo que consulteu la web i feu alguna de les rutes! I si en feu alguna i voleu recomanar algunes de les ubicacions, o explicar la vostra ruta, estaré encantada de llegir-les!

Adreça web de Barcelona Movie Walkshttp://www.barcelonamovie.com


I A LA PROPERA ENTRADA... el cartell de "Memorias de una Geisha"

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Fan bona pinta aquestes rutes que es poden fer! A mi em va fer molta gràcia veure Girona a El Perfum... tot i que de vegades és difícil reconèixer els llocs i tot! I Vicky Cristina Barcelona...tenia parts que semblava més un documental de Barcelona que no pas una pel·lícula de ficció!

No sé si conèixes (no sé si ens ho van dir a la universitat o ho vaig sentir en algun altre lloc) la web Filmaps. Està força bé. Pots buscar ciutats, i quines pel·lis s'han rodat a cada lloc. Aquest és el link! http://www.filmaps.com/

Gràcies per haver-te passat pel meu blog! ;) He llegit el teu comentari de la Portia de Rossi :D Té tela el paper que feia a Ally McBeal, tan seriosa i tibada.. però no sé, trobo que feia gràcia! :D

Mònica ha dit...

Molt interessant la teva aportació!!
M'ho he estat mirant i crec que properament faré alguna entrada dedicada a aquest portal de Filmaps!

Ariana Guerrero ha dit...

Ostres!Es molt interesant..sobretot aquells dies que no saps que fer..a més a més a tots ens agrada mirar un film i dir: jo he estat aquí!!

molt bona idea, me l'apunto ;)

Innaia ha dit...

A mi també em sembla molt interessant l'entrada d'avui i diferent!! A més, gairebé tots els films i espais que has comentat me'ls conec i, certament, quan veus una pel·lícula i reconeixes algun lloc et fa certa gràcia!

Jordicine ha dit...

Molt interesant! He vist totes les pelis menys la dels Erasmus. Pot estar bé reconèixer els llocs tot i que, a voltes, no és fàcil. M'encanta conèixer persones amb passió pel cinema. Un petó i fins aviat.

Mònica ha dit...

Ariana; tens tota la raó, és una molt bona opció per fer un d'aquell dies que no saps ben bé què fer.

Innaia; a mi també em fa molta gràcia reconèixer qualsevol lloc on he estat!! :)

Jordicine; moltes gràcies pel teu comentari! El teu bloc és molt interessant, m'hi passo sovint! I cert! M'encanta el cinema! ;)

nuraphoto ha dit...

L'altre dia a un dinar familiar vam estar parlant precisament d'això, de les pel·lícules rodades a les nostres ciutats (ja m'havia llegit la teva entrada i em va servir de gran ajuda per dir-ne alguna hehehe). Suposo que ja ho deus saber, però la pel·lícula de "El perfum" no està únicament rodada a Barcelona, sinó que també a Girona, a Figueres, entre d'altres. Aquesta mateixa pel·lícula; ja l'he vist, però m'agradaria agafar un dia i mirar-la atentament intentant descobrir el lloc real de cada moment! pot ser interessant, no? :)

Mònica, trobo molt interessants totes les teves entrades; sobretot quan hi poses un punt més personal i dones la teva opinió; perquè ho fas de manera molt encertada i sovint la comparteixo amb tu! ànims!

Mònica ha dit...

Moltes gràcies Nu pel teu comentari!
M'alegro que la meva entrada et servís per amenitzar un dinar familiar! ;)

Sobre el film "El perfum" si que sabia això que comentes: sobre les escenes rodades a diferents punts de la geografia catalana. No ho vaig mencionar en aquesta entrada, perquè em vaig centrar en la proposta d'aquesta pàgina web, en la qual feien rutes de cinema només per la ciutat comtal.

Properament, faré una altre entrada amb l'enllaç de Filmaps que em van recomanar i podré ampliar la zona geogràfica! ;)

Publica un comentari