1 d’abr. 2011

"El perfum"

El perfum és un film basat en el best seller de Patrick Süskind, i en el qual algunes escenes van ser rodades en terres catalanes.

FITXA TÈCNICA
Títol: "El perfum: Història d'un assassí"
Títol original: "Das Parfum - Die Geschichte eines Mörders"
Any: 2006
Gènere: Drama
Director: Tom Tykwer
Repartiment principal Ben WhishawRachel Hurd-WoodDustin HoffmanAlbert E. Lewin, Alan Rickman, Sarah Forestier, Karoline Herfurth.
SinopsiJean-Baptiste Grenouille arriba al món amb un do extraordinari; un olfacte prodigiós. Quan sigui adult, aprendrà a destil·lar essències per fabricar un perfum. Malauradament, viurà obsessionat per descobrir el perfum perfecte. 
Premis: --


Anàlisi del cartell

El punt de vista utilitzat en aquest cartell és molt complicat de definir. Si prenem el personatge com a eina indispensable per situar el punt de vista, hauríem de dir que es tracta d'un zenital, gairebé. Tot i així, em decantaré per dir que es tracta d'un picat, ja que la càmera està col·locada des d'una distància elevada per tal de mostrar-nos el personatge femení estirat en el llit.
En aquest cas, el pla emprat els podríem considerar com un primer pla llarg, ja que només veiem la cara i el tors superior del personatge.


Els elements que formen la composició final del cartell són: figura humana femenina, llençol, roba, títol i crèdits. I els colors que hi predominen són el blanc (puresa i bondat) i el vermell (passió, sensualitat, foc i perill). 


A través d'aquests elements, podríem dividir el cartell en dues parts si tracem una línia horitzontal, just on comença el cabell del personatge retratat. Tal i com podreu veure, el color també hi juga un paper important, si fem aquesta mateixa divisió. Al marge superior hi predomina un color pur com el blanc, i el marge inferior està predominat per un color roig.
Aquest color roig s'inicia amb el cabell de la noia i es fa una prolongació per tot el marge inferior del mateix cartell.


A través d'aquest recurs, es podrien llegir diferents interpretacions: la primera; podria representar el subtítol del film "Història d'un assasí" a través del color de la sang, la segona; podria representar el perfum de les noies si l'associem amb la rosa blanca que està al marge inferior esquerra, i per últim; podria representar la passió i obsessió que sent el protagonista del film, Grenouille, per cercar la combinació perfecte d'essències, i així, construir el perfum més encisador de la història.


Més informació de la pel·lícula...


Us adjunto amb el tràiler del film, ja que menciona algunes de les claus que hem comentat durant l'anàlisi del cartell.


   


Tal i com us comentava a l'inici d'aquesta entrada, aquest film va tenir nombroses escenes gravades a Catalunya. Segons paraules dels responsables de la pel·lícula, Barcelona es va convertir en l'espai ideal per representar el Paris del S.XVIII. A més de Barcelona, es va gravar a Girona, Figueres, Besalú, Cantallops, Tamarit i Tortosa. El rodatge per les nostres terres va durar aproximadament dos mesos. 
  
Si voleu visitar algunes de les localitzacions del film podeu consultar els següents posts de "Rutes de cinema" i "Rutes de cinema (II)" o bé, consultar la web de la ruta d'"El perfum" per Barcelona Movie Walks.

Que passeu un molt bon cap de setmana!! I gaudiu del bon temps primaveral!

I A LA PROPERA ENTRADA... una film amb una cançó que amb va captivar quan era ben petita. Recordeu aquell "qué será, será...."



7 comentaris:

Ariana Guerrero ha dit...

m'encanta aquesta pel·lícula i el cartell em sembla dels millors!

Anna ha dit...

Aquesta pel·lícula és molt interesant, encara que jo no m'esperava un final així!

Innaia ha dit...

Certament és una pel·lícula interessant i diferent però a vegades les escenes són un pèl fortes. No obstant, fa gràcia quan reconeixes un escenari de la pel·lícula, en aquest cas (i per la meva part) de Girona.

Anònim ha dit...

A mi, al contrari que molta gent, no em va agradar la pel·lícula. Una llàstima perquè tal i com diu la Marina el que sí que fa gràcia és reconèixer alguns escenaris de Girona!

Moroboshi ha dit...

"El perfume"? Aaaargh! Si també es va estrenar en català! :P

Jo no l'he vist (només un tros), però sí que n'he llegit el llibre (en català, esclar) i em va agradar més que no em pensava. L'hauré de veure sencera algun dia!

Mònica ha dit...

Ariana, com tu, molta gent el considera un dels millors cartells!

Anna, benvinguda al bloc i moltes gràcies pel teu comentari! El final és ben sorprenent!

Innaia, tal i com dius, hi ha escenes no "gaire familiars" podríem dir-ne. I és molt interessant quan reconeixes llocs del teu entorn!

It's not a phase, què no et va agradar del film? Reconec que no és una pel·lícula per passar un dissabte a la tarda després de dinar. :)

Moroboshi, ja ho he canviat! Et dono la raó! No hi vaig caure amb el cartell en català. El tràiler no l'he canviat, perquè no l'he trobat en català. Si el trobo, ja el posaré! ;) Disculpes!
T'animo a que la vegis sencera, però amb una recomanació! No la miris dinant, sopant... Amb tranquil·litat, perquè té escenes de difícil digestió! ;)

Moroboshi ha dit...

Mònica, miro Nip/Tuck dinant! XD Ho aguanto tot!

Publica un comentari a l'entrada