3 de març 2011

"Los caballeros las prefieren rubias"

Los caballeros las prefieren rubias és un film del 1953 que va ser protagonitzat per Marilyn Monroe i Jane Russell, dues dones que es van convertir en grans estrelles de Hollywood durant els anys quaranta i cinquanta. 
Aquesta última actriu, Jane Russell, va morir el passat 28 de febrer a l'edat de 89 anys, i des d'aquesta entrada recordem un dels films més coneguts de la seva vida artística.


FITXA TÈCNICA
Títol: "Los caballeros las prefieren rubias"
Títol original: "Gentlemen Prefer Blondes"
Any: 1953
Gènere: Comèdia musical
Director: Howard Hawks
Repartiment principal: Marilyn Monroe, Jane Russell i Charles Coburn
Sinopsi: Dos cantants realitzen un divertit creuer des d'Estats Units fins a París, seduint tot el passatge amb la seva bellesa, seducció i encant.
Premis: ------



Anàlisi del cartell

El cartell ens presenta un punt de vista natural amb un pla conjunt. En aquest pla, ens mostren a les dues actrius caracteritzades com els seus personatges del film, a través de la tècnica de la il·lustració.
Tal i com podem observar, la caracterització que han realitzat a les dues actrius les confirma com a dones molt exuberants i atractives. Cal esmentar que, tant Monroe com Russell, eren dones molt populars pel seu físic, i conegudes per les seves actituds suggerents en les pel·lícules que havien protagonitzat.

La imatge principal dels dos personatges està recolzada per representacions de la vida i del patrimoni de la capital francesa. D'aquesta manera, es pot observar una figuració de la Torre Eiffel amb la bandera francesa.
Per esmentar un últim element, destacaria els pentagrames i les notes que apareixen en els laterals del cartell per tal d'acompanyar la figuració dels personatges i definir el gènere del film; comèdia musical.

Pel que fa al text, només hi podem observar el títol de la pel·lícula "Los caballeros las prefieren rubias" i els noms del director, el protagonista masculí i la productora encarregada del film.

El colors que més destaquen en el cartell són el groc i el vermell. El vermell s'associa simbòlicament a la passió, el poder i l'erotisme (conceptes i termes que formen part de la narració del film); així com el groc (que representa simbòlicament l'alegria i la felicitat), s'associa amb el títol del film i amb el conegut, popularment, èxit amorós de les dones rosses. 

El recurs emprat, en aquest cartell, és l'erotisme que desprenen les seves actrius protagonistes, així com l'actitud i el vestuari escollit per presentar el film al públic. Un públic, a vegades escandalitzat per la censura, per l'existència d'escenes massa suggerents en alguns dels films que van protagonitzar Monroe i Russell.

Més informació de la pel·lícula...

Us adjunto el tràiler del film, on es poden veure i escoltar alguns dels temes musicals de la pel·lícula:



I per últim, una de les escenes musicals del film, en el qual apareixen les dues actrius mostrant les seves dots musicals i seductores:
    



I A LA PROPERA ENTRADA... una clàssic infantil que ha fet plorar a centenars d'infants arreu del món "E.T." de Steven Spielberg

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada