4 de març 2011

"E.T."

Tal i com us comento a l'entrada anterior, E.T. és un clàssic infantil que, probablement, ha fet plorar a centenars d'infants arreu del món. I ho reconec, jo en vaig ser una. 


FITXA TÈCNICA
Títol: "E.T., el extraterrestre"
Títol original: "E.T. The Extra-Terrestrial"
Any: 1982
Gènere: Ciència ficció
Director: Steven Spielberg
Repartiment principal: Henry Thomas, Dee Wallace Stone, Peter Coyote, Robert MacNaughton i Drew Barrymore
Sinopsi: Un visitant d'un altre planeta fa amistat amb un nen solitari, quan es perd pel planeta Terra. Ell i el nen intentaran escapar-se dels científics i els policies perquè el petit extraterrestre pugui tornar a casa seva, alhora que viuran una de les aventures més increïbles a través del valor de l'amistat.
Premis: 4 Oscars (Millor banda sonora original, so, efectes de so i efectes especials) 


Anàlisi del cartell

Si agafem com a referència la figura humana que apareix en el cartell, podríem afirmar que es tracta d'un contrapicat com a punt de vista, ja que la càmera està inclinada cap amunt.
El pla utilitzat és el pla general ja que descriu el lloc on apareix el personatge; el cel i la llum de la lluna.

Els elements usats per a la realització del cartell són: el perfil d'uns arbres, la lluna, una bicicleta i una figura humana.
Aquests elements, i suposant que heu vist aquest film, són fàcilment identificables amb la narració i les accions que succeeixen a la pel·lícula. És interessant observar l'ús que es realitzen dels perfils d'alguns elements (arbres, bicicleta i figura humana) per a la composició del cartell i per a explicar al públic el significat del film.
La figura humana que apareix conduint la bicicleta és l'Elliot, el nen que fa amistat amb l'extraterrestre; i aquest últim, és l'element que apareix dins la cistella de la bicicleta.
La grans dimensions de la lluna, ocupen la meitat del cartell, i aquest element és l'encarregat d'associar la imatge amb el personatge que dóna nom al film; E.T..

El cartell està dissenyat a través de tres colors: blau, negre i blanc. Cada color té una funció concreta: el tons blaus s'usen per representar la nit; el negre serveix per a crear les siluetes d'alguns elements del cartell; i per últim, el blanc pren la funció de mostrar el títol del film, així com els principals crèdits (director, actors, productors, etc.).

En el cartell apareix el text "L'extraterrestre i la seva aventura a la terra" que acompanya el títol del film per recolzar la imatge i donar informació explícita al públic sobre el significat del cartell.

El recurs emprat és el misteri, ja que la imatge està presa entre les fulles dels arbres, i això denota curiositat, sorpresa i intriga. 

Aquest film està considerat com una pel·lícula familiar, tot i que, des del meu punt de vista, la imatge representada en el cartell és obscura i misteriosa.

Més informació de la pel·lícula...

L'any 2002, el 20è aniversari del film, es va reeditar el film amb algunes imatges inèdites, efectes millorats i una banda sonora remasteritzada. El cartell del seu vintè aniversari té algunes petites diferències amb el seu cartell original:


A continuació us adjunto un vídeo recopilatori d'algunes de les imatges més recordades d'E.T. acompanyades amb la BSO. Que ho gaudiu!



I ja som divendres... que passeu un bon cap de setmana! Tornem dilluns!

I A LA PROPERA ENTRADA... una de les pel·lícules franceses més aclamades dels últims temps: "AMELIE" amb Audrey Tautou

2 comentaris:

Clara Costa ha dit...

Trobo que és veritat que el cartell és una mica obscur i misteriós, més que "familiar". Sobretot la primera versió del cartell! Penso que el segon cartell, el de 2002 potser sí que té un caire més familiar, o aquesta és la sensació que em dóna a mi. Primera per les mans que s'hi veuen, però també perquè la lluna té un color més blanc i vistós..que fa que no sembli una pel·lícula tan fosca.

Mònica ha dit...

Ara que m'hi fixo, crec que tens raó amb la versió del segon cartell! Gràcies per la teva aportació! ;)

Publica un comentari a l'entrada