2 d’ag. 2011

El cartell de la setmana... "Batman"

La setmana passada us vam preguntar... "Tintín", "Batman" o "París, je t'aime"? 
I va guanyar el cartell de... "Batman".




FITXA TÈCNICA
Títol: "---"
Títol original: "The Dark Knight Rises"
Any: (previst per l'estiu de 2012)
Gènere: Acció, fantàstic 
Director: Cristopher Nolan
Repartiment principal: Christian Bale, Michael Caine, Anne Hathaway, Marion Cotillard, Morgan Freeman, Tom Hardy, Gary Oldman i Joseph Gordon-Levitt 
Sinopsi: Veure tràiler oficial al final d'aquest post 
Premis: ---







Anàlisi del cartell

Gairebé sempre comencem amb un punt de vista mig o natural. Aquest cop és ben diferent! Potser amb l'objectiu de sorprendre a tothom i de generar una impaciència creixent entre els seguidors de la saga, el cartell ens presenta un punt de vista nadir (situat sota els peus de l'observador, figura o objecte). 
Aquest punt de vista acostuma a alçar la importància del personatge o de l'acció que s'està observant. Amb aquest punt de vista ens intenten impressionar sobre la magnitud de la situació i sobre el personatge principal del film: Batman. No podem obviar que la figura, que veiem clarament, és la de l'heroi de la saga.
El pla que s'utilitza en el cartell es podria considerar un pla general, ja que ens descriu l'espai on succeeix l'acció.

M'atreviria a dir, que pocs cartells de cinema gaudeixen d'oferir una imatge tan clara i magnífica del protagonista, sense que aquest últim aparegui explícitament. Batman s'ha convertit en una imatge corporativa que transmet uns valors i una simbologia que tothom identifica, mitjançant únicament la seva silueta transformada en logotip. És fàcilment comparable amb altres imatges i logotips d'organitzacions, que ara mateix ens venen al cap.

El cartell es presenta amb blanc i negre, i per tant, amb una absència total de color. A través d'aquesta modalitat de color, podem aconseguir un parell de possibles suposicions: 1) transmetre major dramatisme a través de la imatge 2) anunciar qualsevol situació passada o finalitzada.

Els elements principals de la imatge són tres: els edificis o la ciutat, la silueta d'en Batman i el cel. En aquest cas, hem cregut oportú obviar el text de la part inferior del cartell, ja que només ens aporta una informació complementària del film, i no forma part dels elements indispensables pel significat del cartell.

Els edificis s'observen des de baix, per tant, podríem dir que qui observa la imatge és un espectador o ciutadà qualsevol, i amb la intenció dramàtica que ja hem comentat anteriorment. El fet que les parets d'aquests edificis s'ensorrin, i que la causa perquè això succeeix es troba en la silueta d'en Batman, simbòlicament ens podrien estar dient moltes coses: la figura d'en Batman finalitza, els seus valors canvien, quelcom corre perill, etc. 
El cel que apareix en el cartell, ens deu estar avisant simbòlicament d'un demà, d'un després... quelcom semblant a la dita popular: "després de la tempesta, sempre arriba la calma".

Ja veieu que aquest cop es tracta d'un anàlisi carregat de suposicions, però quan es té poca informació d'un film en el qual encara falta un any per la seva estrena, és difícil deduir els objectius i la simbologia que tenen els elements que s'hi exposen.


Més informació de la pel·lícula

Us adjunto el tràiler oficial (subtitulat) que de moment hi trobem a la xarxa:

  
Aquest Batman està inflant les expectatives dels seus seguidors, i crec que ho estan aconseguint prou bé, oi? Només cal que veieu algunes de les perles que s'han pogut difondre per la xarxa i que creen una tensió prou elevada a l'espectador. Ho podreu veure aquí.


En el següent post, veurem quins cartells podrem escollir per analitzar en quinze dies! Recordeu que, si voleu, ens podeu proposar cartells! Bona setmana!


7 comentaris:

Moroboshi ha dit...

Sóc el primer en comentar, segur que no et sorprèn! :P

Jo, batmanòfil de fa uns quants anys, espero amb candeletes aquesta tercera i última pel·lícula de la trilogia d'en Christopher Nolan, i em fa l'efecte que m'agradarà molt.

El cartell m'ha encantat. Fan aparèixer el logo (d'una manera que sembla fins i tot natural) però no sobre un fons negre i ja està, sinó d'una manera força original. Jo entenc que representa que les coses s'estan posant molt lletges a Gotham, que tot s'està ensorrant, i que serà en Batman qui torni a la ciutat després de fugir-ne com a enemic públic número u al final de la segona pel·lícula.

Per cert, jo sí que hi veig altres colors, a banda del blanc i el negre. Mira el cel! :P

Mònica ha dit...

No em sorprèn, no! Ets un autèntic seguidor! ;)

I sobre els colors... em tens ben intrigada! Jo només hi veig blanc i negre. Un gris, potser? :O

Moroboshi ha dit...

Ah, però el gris ja és un color diferent del blanc i el negre! :P

Lluís Hoffman ha dit...

Te molt bona pinta. Ja tinc ganes de veure-la.

Mònica ha dit...

Moroboshi, depèn de com es miri podria ser un color diferent o una tonalitat diferent... :P jeje

Lluís Hoffman, moltes gràcies pel teu comentari i benvingut al bloc! :) Tot el que toca Cristopher Nolan sembla que s'envolti per una aureola de grans expectatives en els seus films! S'ho ha guanyat! Esperem que les expectatives no decaiguin!

Moroboshi ha dit...

Per cert, un petit tecnicisme: aquesta pel·lícula no és Batman, que la va fer en Tim Burton el 1989, sinó The Dark Knight Rises o com es digui en el desencertat títol en castellà que han triat. :P

Mònica ha dit...

Moroboshi... :P

Publica un comentari a l'entrada