23 d’ag. 2011

El cartell de la setmana... "Origen"

Ben tornada a l'activitat del bloc! He marxat de vacances uns dies però ja torno a ser aquí! Els que encara esteu descobrint llocs nous, passejant, descansant i remullant-vos en piscines i platges, (i pels que encara heu de marxar)... bones vacances!!

Mentrestant, a "Cinema en cartells" recordem l'últim post on parlàvem d'escollir el cartell de la setmana. Hi va haver un empat entre "Origen" i "Match Point" i com que no sabia com desempatar-ho, aquesta setmana analitzaré "Origen" i la setmana que ve el cartell de "Match Point".


FITXA TÈCNICA
Títol: "Origen"
Títol original: "Inception"
Any: 2010
Gènere: Ciència ficció, thriller 
Director: Cristopher Nolan
Repartiment principal: Leonardo DiCaprio, Marion Cotillard, Ellen Page, Michael Caine, Ken Watanabe, Joseph Gordon-Levitt, Pete Postlethwaite i Tom Hardy
Sinopsi: Dom Cobb és un expert lladre en el subconscient humà i durant l'estat de somni. Aquesta qualitat l'ha convertit en un cotitzat espia que haurà de renunciar a portar una vida normal. 
Premis: 4 Òscars (millor fotografia, so, efectes sonors i efectes visuals) i 3 premis BAFTA 


Anàlisi del cartell

En el post dedicat als "Òscars 2011" ja havíem vist aquest cartell i en vam fer un breu anàlisi. Llavors, vam comentar que es tractava d'un pla general que presentava els principals personatges i mostrava el lloc on es localitzaven les figures humanes.

Dit això, seria un bon moment per parlar de la inspiració del disseny d'aquest cartell; l'artista M.C.Escher i la seva capacitat per crear espais tridimensionals en el pla.




Si heu vist el film, ja sabreu que la imatge del cartell és una de les escenes més impactants del film, (en qüestió d'efectes visuals, em refereixo). Sobretot, quan es veu en una immensa pantalla de cinema.

Tot i això, el cartell d'"Origen" no és l'únic que s'ha inspirat amb Escher. Alguns publicistes ho han aprofitat per presentar-nos un món fantàstic, dins el món de les quatre rodes:

Com és el cas d'un anunci gràfic de "Volkswagen":



O l'espot de l'"Audi A6":



Tan l'anunci gràfic, com l'espot, el cartell o el film que avui analitzem, tenen una cosa en comú; la il·lusió en l'estructura de l'espai.


El cartell es caracteritza per l'ús de particularitats en el seu disseny: apareixen sis dels personatges complets, i molts detalls en els vehicles i construccions que s'eleven al costat dels protagonistes.
Per la posició dels actors, no hi ha cap dubte que l'estrella del film és Leonardo DiCaprio. És el que es troba en posició més avançada i en l'eix central del cartell. Aquesta posició en l'espai, ens indica que les accions, els personatges i els espais que veurem, estan donant voltes a l'entorn d'aquest personatge.


Pel que fa al text, hi ha tres aspectes que destaquen per sobre dels altres; el nom de l'actor principal (Leonardo DiCaprio), el film que havia realitzat anteriorment el director (El caballero oscuro) i òbviament, el títol del film (Origen). No es pot negar que DiCaprio i Cristopher Nolan amb el seu Batman, són clars font de reclam pels aficionats al cinema.


Per últim, esmentar l'eslògan que ens descriu el nucli de la història "Tu mente es la escena del crimen". 


Més informació de la pel·lícula


En una entrevista realitzada per la revista Fotogramas al director Cristopher Nolan, confessava el següent:


"El origen (cinéfilo) de 'Origen' es la única confesión que arrancamos a Nolan sobre un film que el estudio ve como su nuevo 'Matrix' (Andy y Larry Wachowski,1999). No he pensando en una secuela, confiesa Nolan. ¿Pistas? Las más evidentes están en mis cintas: el que sigue y es seguido en 'Following' (1998); la memoria oculta y mutante de 'Memento' (2000); el sueño unido al crimen y a la culpa de 'Insomnio' (2002); la ciudad como una bestia casi de la imaginación de 'Batman Begins' (2005); la manipulación de la credibilidad en 'El Truco Final: El Prestigio'; y la locura de 'El Caballero Oscuro' (2008)." (font: Fotogramas)


Us deixo amb el tràiler del film, pels que encara estan dubtant si veure-la un dia. Personalment, és la pel·lícula que més m'ha deixat descol·locada al sortir del cinema: "estaré somiant?"




Ens llegim dimarts que ve amb "Match Point"! Bona setmana!


7 comentaris:

Moroboshi ha dit...

No hem d'oblidar que a la pel·lícula mateix s'esmenta l'Escher, i hi ha una escena amb les escales aquestes.

Jo vaig votar Match Point... :P A veure la setmana que ve, què en comentes. Per cert, el DVD és un digipack de cartró on es pot separar la part de dalt.

Mònica ha dit...

Uooh!! no recordava aquesta escena que em comentes! :O deuria estar abduïda per les imatges i ni la recordo!
Interessant això que comentes del DVD! Jo tinc un DVD de "Grease" amb jaqueta de cuir (et sona?? jeje)

Per cert! has canviat la imatge de l'avatar, oi? :)

Moroboshi ha dit...

He canviat la imatge per ajustar-la al nom, he he...

Sí que em sona, la que dius de Grease, el que passa és que per aquí en teníem una d'anterior, amb la capsa de cartró rosa i ja està.

Mira: http://www.youtube.com/watch?v=cP_yUjR9UlI

Jordicine ha dit...

La pel·lícula em va agradar molt i, la veritat és que el cartell el vaig trobar força original. Després de llegir-te puc opinar una miqueta més. Les teves interpretacions són sensacionals. Ja he tornat de vacances. Un petó, MÒNICA.

Mònica ha dit...

Moroboshi, sí!! he recordat el fragment del film que deies quan he vist l'enllaç que m'has passat! Gràcies per refrescar-me la memòria!! ;)

Jordicine, les teves paraules sempre són molt motivadores per seguir endavant! :) Espero que hagin anat magníficament les vacances per tal de començar amb moltes forces!! Una abraçada!

Marc ha dit...

Molt bona lectura!!! Una peli tan xula com aquesta es mereixia un cartell igual de xulo. I per els que no l'hagin vist, el tràiler que has penjat és l'esquer definitiu. Quina passada!

Mònica ha dit...

Marc, realment és molt interessant tant el film com el cartell!! Sort que hi va haver algú que em va convèncer per anar-la a veure! ;)

Publica un comentari a l'entrada