31 d’ag. 2011

El cartell de la setmana... "Match Point"

Match Point va ser la pel·lícula definitiva per convertir la bella actriu Scarlett Johansson en una sex symbol dels nostres temps.


FITXA TÈCNICA
Títol: "Match Point"
Títol original: "Match Point"
Any: 2005
Gènere: Comèdia dramàtica 
Director: Woody Allen
Repartiment principal: Scarlett Johansson, Jonathan Rhys Meyers, Emily Mortimer, Matthew  Goode, Brian Cox i Penelope Wilton  
Sinopsi: Chris Wilton és un extennista professional i actual professor de tennis per a l'alta societat de Londres. D'aquesta manera coneix a Tom, fill d'una família rica i germà de Chloe, del qual s'enamora ràpidament de Chris. 
                                    Ell, però, s'encapritxa de Nola, (actual parella  sentimental de Tom) amb la qual viurà una intensa relació.
Premis: 1 Goya (millor pel·lícula europea) i diverses nominacions (Òscar, Globus d'Or, Cesar)


Anàlisi del cartell


El cartell està format per dos primers plans curts i un pla general; el punt de vista dels dos primers plans és el mig o natural, i el del segon és un punt de vista lleugerament picat.
A través d'aquests plans coneixem els dos protagonistes del film (Johansson i Rhys Meyers) i una parella, que no identifiquem amb un sol cop d'ull.

La peculiaritat d'aquest cartell és la seva composició i l'ús de l'escala de grisos per a la seva presentació. Tal i com ja hem vist en altres cartells, aquesta modalitat de color aconsegueix transmetre un major dramatisme a les imatges. I no és per menys, ens presenten algunes de les instantànies d'una narració carregada de dramatisme.

Pel que fa a la composició, el cartell es divideix en tres nivells: el superior; on ens presenten al personatge femení, l'interior; amb el personatge masculí, i l'inferior; amb un lloc determinat i dos personatges.
Dins d'aquests mateixos nivells hi ha uns aspectes determinats que caldria comentar. Johansson es troba en el lateral esquerra i amb fons blanc, i Rhys Meyers es troba en el lateral dret i amb fons negre. Per uns motius o altres (que no desvetllarem), aquests dos personatges són oposats i es troben en situacions i nivells diferents, ja dins de la composició del cartell.
Tanmateix, el blanc i el negre (colors que aporten un major dramatisme) tenen uns significats oposats: El blanc s'associa amb la bondat, la innocència i la puresa, i normalment té una connotació positiva. El negre s'associa amb el poder, l'autoritat, la por, amb allò desconegut i la mort. Per aquests motius, aquest color té una connotació negativa. 
Probablement, els significats d'aquests colors ens descriuen la dimensió social i psicològica dels dos personatges.

Pel que fa al text, hi ha tres paraules que destaquen sobre les altres: "pasión, tentación, obsesión". Aquestes paraules es poden considerar l'eslògan o la frase que ens introdueix en la narració del film i que es converteixen en diferents sentiments o etapes dins la mateixa narració. 

Per últim, comentar l'única nota de color que ens aporta la paraula "Match" a través del vermell. Color que culturalment associem amb el foc, la sang, el perill, la determinació, la passió, el desig i l'amor.


Més informació de la pel·lícula

En principi, el paper de Nola (Scarlett Johansson) estava pensat perquè l'interpretés Kate Winslet. L'actriu, poc després d'haver pactat la seva col·laboració amb el film de Woody Allen, va informar al director que preferia dedicar més temps a la seva família i realitzar menys pel·lícules. 

Segons paraules de Woody Allen:

"Scarlett Johansson es perfecta. Todo en ella me gusta. No solo es muy bella, sino que tiene un inmenso talento. Es una joven irresistible, con una personalidad maravillosa, muy culta y tremendamente sofisticada para su edad. Es una actriz espléndida, a la que hemos visto sobre todo en papeles dramáticos. En su segunda película conmigo va a demostrar, además, las enormes dotes que posee para la comedia: he escrito a su medida el papel de una estudiante americana que se enamora en Londres de un aristócrata. Y, de regreso a Match Point, considero que saltan chispas requeridas entre ella y Jonathan Rhys Meyers. Creo que la escena que protagonizan en el suelo del campo bajo la lluvia es quizá la más sexy que he rodado nunca." (Font: Fotogramas)


Us adjunto el tràiler del film (perdoneu per la qualitat, hi ha pocs tràilers subtitulats amb un mínim de qualitat)



Bona setmana, companys! :)


4 comentaris:

Anònim ha dit...

M'agrada molt, Match Point! Ara fa temps que tinc ganes de mirar-la una altra vegada. Caram en Woody Allen com li fa la "pilota" a l'Scarlett Johansson! El cartell m'agrada, però no és un dels meus preferits. Trobo més original el de "Mitjanit a París".

Bon setembre!! ^^

Mònica ha dit...

It's not a phase, primer de tot: benvinguda de nou de les vacances!! ;) I sí! En Woody Allen és un gran seguidor declarat de l'Scarlett Johansson! Sempre l'he escoltat dir-ne meravelles!!
En veiem d'aquí res!! ;)

Moroboshi ha dit...

Ei, que encara no havia comentat res d'aquesta pel·lícula! M'encanta. Sé que té detractors i fans, tots extremistes, i jo en sóc fan de la mateixa manera que de Lost in Translation, on em vaig enamorar de la Scarlett, sentiment que va anar creixent i que va alimentar Match Point (i que es va carregar ella amb la seva actitud fora de les càmeres).

Una pel·lícula preciosa, un drama i una resolució dignes del cinema negre i de films com Misteriós Assassinat a Manhattan, del mateix mestre Allen. Crec sincerament que Match Point és el seu millor drama i probablement és la meva pel·lícula preferida de la seva extensa cinematografia.

Mònica ha dit...

Moroboshi, té detractors la de "Match Point"? Jo no els he sentit massa, doncs!
Jo tampoc diria preciosa, perquè és força dramàtica! Però a mi em va encantar! La trama, els personatges... la vivia molt! A més, vaig haver-la d'nalitzar per una assingatura de la uni i la vaig mirar vàries vegades seguides (tota no, esclar) per trobar certs punts claus del film i de les diferents dimensions dels personatges. Probablement, aquesta pel·lícula i la de "Midnight in Paris" són les que més m'agraden d'en Woody Allen.

Si tu et vas enamorar de la Scarlett, jo no podria dir que em vaig enamorar d'en Rhys Meyers (per qëstions òvies) però la química que hi havia entre ells dos... poques altres parelles cinematogràfiques les tenen!

Publica un comentari a l'entrada