24 de febr. 2011

"Forrest Gump"

Forrest Gump es va convertir en la pel·lícula que va repassar la història més recent de nord-amèrica a principis dels anys noranta.


FITXA TÈCNICA
Títol: "Forrest Gump"
Títol original: "Forrest Gump"
Any: 1994
Gènere: Comèdia dramàtica
Director: Robert Zemeckis
Repartiment principal: Tom Hanks, Sally Field, Robin Wright i Gary Sinise
Sinopsi: Un noi amb un coeficinet intel·lectal reduït, coneix figures de rellevància històrica i repassa alguns dels fets més populars de la història d'Estats Units.  
Premis: 6 Oscars (Millor pel·lícula, director, actor protagonista, guió adaptat, muntatge i efectes visuals), Globus d'Or, BAFTA i Premi del Sindicat d'actors.


Anàlisi del cartell
L'enquadrament o punt de vista utilitzat és lleugerament mig o natural; i el pla emprat és general, que ajuda a descriure on es troba el protagonista (assegut en un banc de fusta).

En el cartell s'utilitzen quatre elements: actor principal, banc, maleta i text o crèdits. Aquests elements es troben distribuïts en forma de L invertida: a la part inferior i horitzontal es situen l'actor i els elements decoratius; i al marge dret i vertical, es situa el títol del film "Forrest Gump" i un text complementari per tenir la idea principal del film; "El món ja no serà el mateix, quan l'hagis vist a través dels ulls de Forrest Gump".


Els elements emprats en el cartell, i lògicament la seva distribució, ens deixen veure una de les escenes principals que serveix com a fil conductor durant tot el film: Forrest Gump explica la història de la seva vida a desconeguts que s'asseuen amb ell, i que van canviant durant tot el film.

La relació que hi ha entre la imatge i el text és, pràcticament, una relació de presentació del personatge, ja que la totalitat del text es refereix al personatge; nom i actitud en el món de Forrest Gump.

El color que principalment destaca en tot el cartell és el blanc. Simbòlicament, el blanc representa puresa, innocència i transparència, entre altres característiques semblants. Aquesta interpretació és lògica, si observem l'actitud que té el personatge protagonista, Forrest Gump, davant de la vida.

El recurs que s'utilitza en aquest cartell és el de misteri; el protagonista no es presenta directament a l'espectador (no mira frontalment i ens mostren al personatge d'esquena al públic), i finalment, el text utilitzat ens presenta un curiós repte "després de mirar aquest film, no veuràs el món de la mateixa manera".

El públic al qual va dirigit aquest cartell és clarament adult amb una certa inquietud de l'actualitat del món.

Més informació de la pel·lícula...

En aquest enllaç us presento un tràiler amb algunes de les escenes més emblemàtiques del film:


L'heu vist aquesta pel·lícula? Què us va semblar? Espero la vostra participació! 


I A LA PROPERA ENTRADA... Un clàssic musical que perdura amb el temps: "GREASE" amb John Travolta i Olivia Newton-John

   

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo ja l'he vist, però fa molt temps, tant..que casi ni me'n recordo! :S Trobo que tens raó en això que dius del blanc que, d'alguna manera, el significat d'aquest color es pot relacionar amb el que Forrest Gump fa durant la pel·lícula, en com es comporta.

La que sí que tinc una mica més recent és Grease, la pel·li que proposes per demà! ^^

nuraphoto ha dit...

Com la Clara, jo també l'he vist, però fa molt de temps. Tot i això, recordo que va ser una pel·lícula que em va agradar, sí. I frases com: "Mi mamá dice que el tonto es el que hace tonterías", o "Me llamo Forrest, Forrest Guuuump", o "Corre Forrest corre!" o la de "Mi mamá siempre decía que la vida es como una caja de bombones, nunca sabes lo que te va a tocar"; sobretot aquesta última, són frases que recordo i no pas perquè les acabi de veure en el vídeo que has posat! ;)

Referent al cartell, el trobo molt interessant i, referent al "cas que m'ocupa", la fotografia penso que està molt ben aconseguida, així com també el sentit que té. M'agrada com descrius la imatge relacionada amb el personatge de la pel·lícula: puresa, innocència i transparència. Genial.

un petó Mònica!

Albert Claramunt ha dit...

de les meves pel·lícules preferides, per la història, com la narren, una gran banda sonora i un gran Tom Hanks

Mònica ha dit...

Moltes gràcies per les vostres aportacions Clara, Nu i Albert! ;)

M'alegro que us hagi agradat el film escollit per aquesta entrada, i que el recordeu tant bé!!

Moroboshi ha dit...

Gran pel·lícula i cartell inoblidable. I el moment triat per retratar és probablement el més recordat per tots els que hem vist la pel·lícula.

Mònica ha dit...

Un cartell molt senzill, però alhora molt significatiu! :)

Publica un comentari a l'entrada