22 de febr. 2011

"Vacaciones en Roma"

Vacaciones en Roma és tot un clàssic del cinema, que es va convertir en el perfecte aparador per una jove actriu desconeguda; Audrey Hepburn. 


FITXA TÈCNICA
Títol: "Vacaciones en Roma"
Títol original: "Roman Holiday"
Any: 1953
Gènere: Comèdia romàntica
Director: William Wyler
Repartiment principal: Gregory Peck i Audrey Hepburn
Sinopsi: Una princesa (Audrey Hepburn) somiadora i moderna que detesta les seves obligacions reials, viu una aventura romàntica a Roma, acompanyada per un periodista (Gregory Peck) ambiciós que fingeix desconèixer l'autèntica identitat de la noia. 
Premis: 3 Oscars (Millor actriu, argument original i vestuari)



Per a la realització del cartell, es va utilitzar la tècnica de la il·lustració per caracteritzar els dos protagonistes i l'entorn més emblemàtic del film (el Coliseu). 

El cartell està dividit en dues parts: la dreta (amb la imatge dels dos protagonistes de la pel·lícula en una de les escenes més divertides del film) i l'esquerra (amb els crèdits principals del film).
Si observem l'ús del color, ens adonarem que la part dreta del cartell pren major importància sobre els crèdits, ja que el color ens atrau la nostra atenció ràpidament.
Tal i com es pot observar, apareixen els noms dels dos protagonistes, malgrat que en un principi, la productora només volia que aparegués el nom del personatge masculí, ja que Audrey Hepburn era una desconeguda pel gran públic. Tot i això, Gregory Peck va demanar que el seu nom fos acompanyat per la seva companya de repartiment.
La tipografia utilitzada és d'estils variats, ja que s'usen tant tipografies de pal sec o sans-serif (quan les lletres no es suporten en una mena de peu o cua) (ex:William Wylers) i tipografia serif (quan les lletres es suporten en un peu) (ex:Roman Holiday).

A continuació, us adjunto un enllaç amb una de les escenes més recordades de la pel·lícula; "la boca de la veritat":


Recentment, a la pel·lícula titulada "Tú, yo, y ahora Dupree" (2006) es realitza un homenatge a aquest film, amb la incursió de fragments de la pel·lícula com el del vídeo anterior (la boca de la veritat): (mín. 05:46)



Què us ha semblat "Vacaciones en Roma"? L'havíeu vist? La coneixíeu? Espero els vostres comentaris sobre la impressió o opinió sobre aquest film.

I A LA PROPERA ENTRADA... un clàssic d'intriga i comèdia titulat "El golpe" (The Sting) amb Robert Redford i Paul Newman

2 comentaris:

Snia ha dit...

L'escena de la boca fa gracia.
I pensar que en un principi era una broma d'en Gregory Peck a la Audrey Hepburn i el director en veure la reacció d'ella la va afegir.
Un gran clàssic, que ara et dóna ganes de torna a veure.

Mònica ha dit...

La broma d'en Greogory Peck va aconseguir una escena natural i amb molta química!

Moltes gràcies pel teu comentari, Sònia!

Publica un comentari a l'entrada