6 de jul. 2011

"Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya" i els seus cartells

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que se celebra a Sitges, ja comença a fer presència en els mitjans de comunicació, en blocs cinèfils i entre els aficionats al cinema; amb la publicació dels cartells que promocionen aquest festival i que se celebrarà del 6 al 16 d'octubre de 2011.

Vaig llegir que els cartells d'aquest any desprenien una mirada inquietant cap a l'espectador.
Així que em vaig posar a mirar i recopilar els cartells que hi han hagut en els últims deu anys, encara que aquest festival ja porti més de quaranta anys en ple funcionament (des de 1968) i més de quaranta cartells al seu darrere. Podeu veure tot els cartells que s'han editat, aquí.

Us proposo que comenteu quina edició creieu que va tenir el cartell més inquietant, en aquests últims deu anys de Festival. Al final d'aquest post, veureu la meva valoració personal.


Cartell 2011


Cartell 2010


Cartell 2009


Cartell 2008


Cartell 2007


Cartell 2006


Cartell 2005


Cartell 2004


Cartell 2003


Cartell 2002


Cartell 2001


El cartell del 2006 i 2010, personalment són dels cartells més inquietants d'aquests últims anys. O això creia, fins que vaig veure el cartell del 2001. Em fa mal tot cada vegada que el veig, l'esquena en particular, i tot i que sembli mentida, per mi és el més inquietant. Esgarrifances!! :)

I per vosaltres? Quin és el cartell més inquietant?


5 comentaris:

Anònim ha dit...

El del 2010, no tinc cap dubte. Un petó i fins aviat. JORDICINE.

Mònica ha dit...

Jordi, tens raó! És dels més inquietants!! Tot i que per les actrius del cartell, també ho deu ser? jeje un petó!

Sandra Mantas ha dit...

He anat tots aquests anys al Festival i guardo els programes de mà, així que tinc els cartells molt presents. Jo en quedo emb el del 2005 (tinc un cartell gegant d'aquest any enmarcat a casa) que potser no és el més inquietant però m'agrada. També m'agrada molt el de l'any de Lynch, és adir, el del 2006. Els cartells sempre els feia el mateix dissenyador, peró va morir, ara no recordo si al 2007 o al 2008. Podria ser un factor d'estudi per al teu blog saber quins cartells va fer ell i si al morir es nota el canvi d'autoria. Una abraçada.

Mònica ha dit...

A mi el del 2005 també m'agrada. El trobo molt refrescant, tot i que hi hagi l'aleta d'un tauró ben a prop! Em desperta certa simpatia, i tot!
I molt interessant el teu apunt! No coneixia la pèrdua del dissenyador d'alguns dels cartells del Festival. Investigaré sobre això que dius, i li dedicaré un post!
Gràcies per la teva aportació! :)
Una abraçada

Unknown ha dit...

Hauries e buscar els cartells mes antics del festival. Son molt mes originals i inquietants ja que els pintaven artistes, pintors locals i dibuixants. Pots veure la recopilació a la meva web http://roselldavid.wix.com/colecciojordi-rosell . Aquest 2013 s'ha realitzat una exposició dels cartells del festival, on per desgràcia no han pogut reunir-Los tots.

Publica un comentari a l'entrada