4 de maig 2011

Què passava al món del cinema l'any que vam néixer?

Aquest Sant Jordi em van regalar un llibret que em va sorprendre gratament.


"L'any que tu vas néixer"
El llibret disposa dels següents apartats: Món, Notícies, Esports, Espectacles, Anuncis, Mitjans de comunicació, Actualitat i cultura, Moda i societat, Música d'actualitat, Descobriments i avanços tecnològics, Xifres i noms, Publicitat, Alguns naixements, Algunes defuncions i Meteorologia. 


L'últim apartat és el que em fa adonar, per enèsima vegada, l'obsessió que tenim en aquest país per la meteorologia! :)

Tot i que la majoria dels apartats són interessants, sobretot per situar fets que coneixem en un any molt especial per a nosaltres, l'apartat "Espectacles" és el que estaria més relacionat amb la temàtica del nostre bloc.

En el meu cas, em va provocar un somriure veure quines pel·lícules mítiques hi havia a la cartellera:

   


En els premis Òscar triomfava la pel·lícula sobre Gandhi, Meryl Streep aconseguia el seu segon Òscar per "La decisión de Sophie" i José L. Garci aconseguia l'Òscar a la millor pel·lícula estrangera per "Volver a empezar".
"La colmena" i Richard Gere, a "Vivir sin aliento", són alguns dels altres noms que es van poder sentir durant aquell temps.

Realment no m'havia parat a pensar què passava ni què feien als cinemes de casa nostre, fins fa quatre dies.
Us recomano el llibret perquè riureu i us sorprendran algunes de les coses que hi llegireu. 

I vosaltres... sabeu què passava al món del cinema, l'any que vau néixer? 

4 comentaris:

Moroboshi ha dit...

El meu any l'associo amb una pel·lícula: E.T. Però la Wikipedia ens diu que el 1982 per exemple també hi va haver Blade Runner (!!!), Conan el Bàrbar, Rambo, Oficial i Cavaller, Porky's, Rocky III o La decisió de Sophie.

M'ha agradat molt aquest tema, és una curiositat que mai no ens plantegem.

Mònica ha dit...

E.T. em va fer patir mooolt quan la vaig veure de petita!! :( Recodo que Blade Runner la vaig veure a l'escola! I representava l'escena d'un món molt estrany cap al 2019. També vaig patir una mica... jajaja

Gràcies pel teu comentari! ;)

Moroboshi ha dit...

Qui no ha plorat (de petit) amb E.T.?

Mira, Blade Runner jo la vaig veure d'adolescent en algun passi que van fer per la tele i l'havia oblidat completament. L'altre dia la van fer al canal 3XL en la seva versió definitiva i em va encantar. Mira-la. És molt i molt bona. I a més té la imatge restaurada i es veu molt bé. I quina música, i quines escenes...

Precisament tinc per casa el DVD que em van deixar de Sophie's Choice, pendent de veure per primera vegada. Espero que estigui a l'alçada de les crítiques. :)

Anònim ha dit...

Jo també el tinc aquest llibret! ^^ No he pogut evitar anar-lo a buscar i mirar quines pel·lis hi havien en cartellera el meu any (1990).

La veritat és que no les conec molt! Eren "La capsa de música", "Henry V", "Átame", "¡Ay, Carmela!", "El Padrí III", "Un dels nostres", "Desafío total" i "Mira quien habla". La veritat és que no les conec massa! :S

M'ha fet més gràcia veure en aquest llibret que... La famosa "àvia de la fabada asturiana" va "néixer" el meu any... 8-) Quin...honor? Jejeje

Publica un comentari a l'entrada