23 de maig 2011

"Coneixeràs l'home dels teus somnis"

Tothom parla del nou film de Woody Allen "Midnight in Paris" i com que ja vam analitzar el cartell d'aquest film, recuperem el cartell de la pel·licula de l'any passat Coneixeràs l'home dels teus somnis.

FITXA TÈCNICA
Títol: "Coneixeràs l'home del teus somnis"
Títol original: "You Will Meet a Tall Dark Stranger"
Any: 2010
Gènere: Comèdia dramàtica
Director: Woody Allen
Repartiment principal: Antonio Banderas, Anthony Hopkins, Naomi Watts, Freida Pinto, Josh Brolin, Gemma Jones, Lucy Punch
Sinopsi: Les ambicions, passions, obsessions d'un grup de persones donarà lloc a un munt de complicades situacions per intentar solucionar les seves vides amoroses.   
Premis: --


Anàlisi del cartell
El punt de vista emprat en aquest cartell és el mig o natural i el pla utilitzat és el primer pla llarg.

Aquest cartell, creat a través de la tècnica de la il·lustració, ens mostra una novetat respecte els altres cartells analitzats fins al moment; ens presenten l'esquena del personatge. I no només l'esquena, sinó un perfil sense rostre que podem imaginar.
Probablement, aquest fet té una explicació; la majoria dels personatges d'aquest film viuen obsessionats per les seves fantasies i passions.
Tanmateix, potser també es volia picar l'ullet a l'espectador amb la creença popular de trobar la mitja taronja i que podem observar des de les primeres pel·lícules de Disney (La bella durment, La Cenicienta, etc).

Sigui com sigui, el resultat obtingut amb aquest cartell, per a mi és ben senzill i perfecte. Amb tres colors (blanc, vermell i negre) i unes línies contínues, aconsegueixen il·lustrar-nos la temàtica del film i despertar-nos una sèrie d'emocions o sentiments.

El color negre en aquest cartell és l'encarregat de representar a la persona dels nostres somnis, sense detalls ni característiques facials.
El blanc és el que representa la persona que, en principi, ha de conèixer l'home dels seus somnis. Tanmateix, és el que es converteix en el fons per donar la forma perfecte a la silueta femenina, representada únicament per unes mans.

Tot i aquesta perfecte harmonia entre el blanc i negre, no hem d'oblidar, que el blanc i el negre són colors oposats i contraris per naturalesa. Probablement es podria relacionar amb els mateixos personatges del film; caràcters i visions diferents i contrastades de la vida.

El vermell el trobem en tres punts diferents del cartell: nom dels actors, ungles del personatge femení i títol del film. 
És un color encertat si tenim en compte la temàtica del film, les relacions personals entre els diferents personatges i les passions i obsessions que existeixen entre ells. No hem d'oblidar que és el color de la passió, del amor i, també, del perill.


Més informació de la pel·lícula...

"Coneixeràs l'home dels teus somnis" no està considerada com una de les millors pel·lícules de Woody Allen, entre els seus fidels seguidors i crítics. 
Amb "Midnight in Paris" molts seguidors han tornat a retrobar el Woody Allen que més els hi agrada.
Sigui com sigui, aquesta va ser la segona vegada que el director va comptar amb la productora catalana MediaPro per la producció del seu film.

Us adjunto el tràiler del film:


Us recomano que passegeu per la seva web oficial ja que inclou un seguit de seccions força interessants.

Que passeu una molt bona setmana!

I A LA PROPERA ENTRADA... Tornem divendres amb noves propostes per la nostra llista de cartells d'animació


7 comentaris:

Anònim ha dit...

Tens raó! Amb una combinació de pocs elements (com els tres colors, per exemple) s'aconsegueix un molt bon resultat! :D

No he vist la pel·lícula, jo, però a veure si m'animo un dia d'aquests! I mira, ja sé que és una tonteria, però em fa certa "il·lusió" això que comentes que comptés amb una productora catalana! ^^

Mònica ha dit...

Sí, pel que sembla deuen treballar molt a gust! Si no m'equivoco ja hem pogut veure tres films amb aquesta col·laboració, i la quarta està en camí... ;) Gràcies pel teu comentari!

Marc Porcions ha dit...

Gràcies per començar-nos a seguir a Twitter. Enhorabona pel teu bloc, em sembla una proposta original i interessant.

Mònica ha dit...

És fàcil seguir gent amb bones idees, i que trobo casualment per la xarxa!

Gràcies a tu pel teu comentari i benvingut al bloc! :)

Moroboshi ha dit...

No t'equivoques, en van 3 amb Media Pro.

Pel que fa a aquesta pel·lícula, he de dir que em va agradar més que l'anterior, "Si la cosa funciona", però menys que "Midnight in Paris", que potser sí que és la millor comèdia que ha fet en els últims anys.

I el cartell, que m'agrada força, em fa pensar en Sin City (el còmic), on en Frank Miller juga d'una manera amb els colors blanc i negre que de vegades no saps si ha pintat blanc sobre negre o el blanc és la simple però calculada absència del negre.

Anònim ha dit...

A mi em va agradar més l'última, però un Woody Allen sempre està per sobre de la mitjana. El cartell em sembla maco, seguint l'estil habitual d'ell. Una abraçada, MÒNICA. JORDICINE. No puc entrar amb el meu compte de Google!

Mònica ha dit...

Moroboshi; i segons quin cartell del film, també et podria fer-hi pensar. Utilitzen els mateixos colos: blanc, negre i vermell. Bon cap de setmana i força Barça! ;)

Jordicine; ja m'ha estranyat veure't com Anònim! Deuria ser problema del Google mateix, perquè algú més em va comentar el mateix problema que tu. Moltes gràcies pel comentari i bon cap de setmana! :)

Publica un comentari a l'entrada