28 de febr. 2011

"Chico & Rita"

Chico & Rita es va estrenar el passat 25 de febrer i relata una història de jazz en el qual es rep homenatge al pianista Bebo Valdés.


FITXA TÈCNICA
Títol: "Chico & Rita"
Títol original: "Chico & Rita"
Any: 2011
Gènere: Animació, musical
Director: Fernando Trueba, Javier Mariscal i Tono Errando
Repartiment principal (veus): Limara Meneses, Emar Xor Oña i Mario Guerra
Sinopsi: Chico i Rita comencen una apassionada història d'amor a la Cuba de finals dels anys quaranta. Chico és un jove pianista de jazz, i Rita vol convertir-se en una gran cantant. Els dos personatges compartiran vivències pròpies d'un bolero.
Premis: Un Goya (millor pel·lícula d'animació) 

Anàlisi del cartell

En aquest cartell s'utilitza el punt de vista natural, si tenim en compte el lloc des d'on es col·loca la càmera. El pla usat seria un pla general, ja que la imatge ens presenta els dos personatges principals i ens descriu el lloc on apareixen aquestes dues figures.
Els elements usats són: la il·lustració, els dos personatges principals de la història (Chico i Rita), decorats propis del film i el títol de la pel·lícula d'animació.
La presentació dels personatges i la descripció del lloc ocupen la major part del cartell, ja que ens presenten el fil narratiu principal de la pel·lícula: la història d'amor entre els dos personatges, i la música.

La relació que hi ha entre el text i la imatge del cartell és, tal i com he mencionat, la presentació de la història d'amor entre dos personatges amb una relació musical de fil conductor.

Els colors que més predominen en el cartell són els tons blavosos i marrons. Si ens hi fixem, podríem traçar una línia entre el vèrtex superior dret, i el vèrtex inferior esquerra. A la part superior, hi destaquen els diferents tons blavosos, i a la part inferior del cartell, hi destaquen els diferents tons marrons.
El color blau podria referir-se simbòlicament al mar de l'illa de Cuba, i els marrons es podrien referir als tons càlids del jazz: dos dels elements narratius del film.

El recurs utilitzat, en aquest cartell, és el de l'amor i la passió entre dos personatges que es presenten amb el títol d'aquest film.

Més informació de la pel·lícula...

Tal i com us vaig comentar a l'entrada anterior, tinc una breu relació personal amb aquest film. 
Segons unes paraules de Javier Mariscal a la revista Fotogramas*:

"No ha sigut fàcil,hem tardat set anys en acabar la pel·licula. 
I fins el quart, jo no ho veia molt clar." 

Durant aquests set anys, jo he acabat i començat diferents estudis acadèmics, i quan estava cursant uns estudis de disseny gràfic, vaig tenir el privilegi, amb altres companys de classe, de visitar l'estudi de Mariscal,. En aquell moment ens van mostrar els primers fotogrames d'un projecte que tenien entre mans: l'actual "Chico i Rita".

Us deixo amb el tràiler del film:


"El amor es una canción que nunca olvidarás", Chico & Rita

*Us recomano l'entrevista realitzada per la revista Fotogramas i la web oficial del film 


I A LA PROPERA ENTRADA... Un anàlisi breu dels cartells dels films guardonats amb els premis Oscar del 2011.


5 comentaris:

Unknown ha dit...

Trobo que el cartell reflecteix molt bé l'essència de Cuba, tant pels personatges com pel lloc i la passió per la música dels cubans.

Està bé, la pel·lícula? ;)

Ja m'espero l'entrada dels premis Oscar!

Innaia ha dit...

Ostres! No n'havia sentit a parlar del film, molt interessant i diferent.

Mònica ha dit...

Clara, realment penso com tu, i crec que el cartell reflecteix molt bé l'essència de Cuba!
Sobre el film, et creus que encara no l'he pogut veure? Tinc moltes ganes d'anar-la a veure! (algú que l'ha vist ja m'ha dit que està molt i molt bé! I m'ho crec!)

Innaia, és de recent actualitat, però té molt bona pinta!

Moltes gràcies pels vostres comentaris, Clara i Innaia!

Pere M ha dit...

Em va atraure l'idea quan vaig sentir a parlar de la peli. Em va atraure més quan vaig veure el trailer. I el cartell no fa més que refermar aquesta atracció. A veure si trobo una estona per anar-la a veure.
Ben trobat aquest bloc. T'aniré visitant.

Mònica ha dit...

Moltes gràcies Pere M per la teva aportació! Espero que no et decebi la pel·lícula! I benvingut al bloc! :)

Publica un comentari a l'entrada