23 de febr. 2011

"El golpe"

El Golpe és un clàssic imprescindible d'intriga i comèdia, que va ser protagonitzat pels dos actors de l'exitós western "Dos hombres y un destino"; Paul Newman i Robert Redford.

FITXA TÈCNICA
Títol: "El Golpe"
Títol original: "The Sting"
Any: 1973
Gènere: Comèdia d'intriga
Director: George Roy Hill
Repartiment principal: Robert Redford, Paul Newman i Robert Shaw
Sinopsi: Dos timadors (Robert Redford i Paul Newman) dels anys trenta decideixen preparar un enginyós cop a Chicago, per venjar la mort d'un company seu assassinat en mans d'un poderós gàngster (Robert Shaw). 
Premis: 7 Oscars (Millor pel·lícula, director, guió, direcció artística, banda sonora, millor muntatge i vestuari). 


Tal i com va passar en el cartell de l'entrada anterior, la tècnica utilitzada per a presentar el film i els actors, és la il·lustració.
En aquest cas però, els dos protagonistes principals queden centrats en el cartell, i aquest fet els hi atorga un protagonisme i prestigi notable pel film. Aquesta característica queda confirmada amb el marc vermell que envolta als dos actors.
Les postures facials i corporals dels dos personatges, demostren la temàtica comediant i enginyosa de la pel·lícula; i els elements decoratius (taula, cartes, bitllets) i vestuaris, situen a l'espectador en un entorn local i temporal concrets (anys trenta). 
El text, emprat en el cartell, es centra principalment en destacar els noms dels actors protagonistes. En aquest punt, cal mencionar la mateixa importància atorgada a Redford i Newman, ja que els seus noms estan situats al mateix nivell, i només es despenja el tercer actor; Robert Shaw. La tipografia utilitzada és amb serif.

Us adjunto dos enllaços amb una de les escenes de la pel·lícula (pintant l'oficina):


i amb el tràiler original del film (amb anglès):


L'heu vist algun cop? Què us ha semblat? 

I A LA PROPERA ENTRADA... "Forrest Gump" amb Tom Hanks.


1 comentaris:

Fraderix ha dit...

L'he vist, i és boníssima i altament recomanable!

Publica un comentari a l'entrada