11 d’abr. 2011

"Moulin Rouge"

Moulin Rouge és un dels films més populars de principis de l'any 2000 amb Nicole Kidman i Ewan McGregor. I tot i que sembli mentida, ja fa deu anys de la seva estrena!


FITXA TÈCNICA
Títol: "Moulin Rouge"
Títol original: "Moulin Rouge"
Any: 2001
Gènere: Musical
Director: Baz Lhurmann
Repartiment principal:  Nicole Kidman Ewan McGregorKylie Minogue, Susan LynchJohn LeguizamoJim Broadbent,, David Wenham
Sinopsi: Un jove i romàntic escriptor, del París de principis del 1900, escriu un nou espectacle per l'estrella de Moulin Rouge, del qual la seva bellesa i sensualitat, se'n converteix una inspiració. 
Premis: 2 Òscar (millor direcció artística i vestuari), 3 Globus d'Or (Millor pel·lícula comèdia o musical, BSO i actriu), 3 BAFTA (millor so, música i actor secundari), 2 National Board of Review (millor pel·lícula i actor secundari).


Anàlisi del cartell

El punt de vista emprat en aquest cartell és el mig o natural, i el pla utilitzat és el pla general; si tenim en compte que el cartell descriu varis personatges, al mateix moment que descriu el lloc on apareixen aquestes figures.

Els elements principals que formen la composició del cartell són principalment quatre: personatges (masculí i femení), el propi edifici del Moulin Rouge i el títol del film. 
La distribució d'aquests elements divideix el cartell en dos parts: l'esquerra (format pel Moulin Rouge) i la dreta (format per la parella protagonista). Probablement, amb aquesta divisió es volia presentar la narració de la pel·lícula: una història d'amor que succeeix en l'edifici emblemàtic del París del 1900.

Realment, el petó que mantenen els dos personatges, no donen lloc a la suposició de la relació que podran mantenir els dos protagonistes, en els fets que es narraran en el film.

El color que predomina en el cartell, lògicament, és el vermell. El color de l'amor, la passió, el desig, i alhora; del foc, el perill i la sang.

El text "Sin leyes. Sin límites. Sólo una condición. No enamorarse.", juntament amb la imatge del cartell, no deixa cap dubte del que l'espectador veurà.

En aquest cartell, però, i degut a l'origen del nom de la pel·lícula, el títol de "Moulin Rouge" apareix dos cops. Una situació, que en els cartells analitzats fins al moment, no havíem vist.

 
Més informació de la pel·lícula...

El gran ressò, del que va gaudir el film arreu del món, va ser aprofitat per marques de perfum com Chanel Nº5. D'aquesta manera, l'actriu Nicole Kidman es va convertir en la protagonista, i Baz Lhurman en el director, d'un dels espots més cars de la història. El recordeu? El fil narratiu i la posada en escena de l'espot, són clarament una influència de la pel·lícula Moulin Rouge.




Us adjunto un vídeo interessant, on podem observar la detallada i cuidada preparació de l'espot:



I finalment, les que per a mi (sens dubte), són les millor escenes de tota la pel·lícula:



I tal i com sabreu, identifiqueu l'últim personatge que apareix en aquest vídeo? ;)




Recordeu que tenim en procés un llistat sobre els millors cartells d'animació. Ens ajudes a completar-la? 


 I A LA PROPERA ENTRADA..Algunes recomanacions que us poden interessar.


8 comentaris:

Anònim ha dit...

Oh, és bona aquesta pel·lícula! ^^ M'agrada molt la banda sonora, però el final de història (no dic com s'acaba per si algú no l'ha vist) no em va acabar de convèncer! Tot i així em va agradar molt... potser una de les pel·lis musicals que més m'agrada, tot i que m'agrada més Chicago, per exemple!

El noi que surt en el primer anunci de Chanel no saps pas que és un que surt a la pel·lícula Love Actually? Si més no s'hi assembla molt!

Mònica ha dit...

molt bé!! quina vista!! he estat investigant i si que és ell! a mi em sonava, però no el situava! És l'actor Rodrigo Santoro! ;)

Ariana Guerrero ha dit...

Aquesta pel·lícula m'encanta i mira que a mi les pel·lícules que son i estan ambientades en una época més antiga que la nostra no m'agraden gaire, però aquesta sí, bona elecció!

Angélica Oliveira ha dit...

Moulin Rouge és la pel·licula que més m'encanta en aquest món! Tinc una fascinació increïble per París...
Molt interessant la proposta del teu bloc!

Innaia ha dit...

Gran pel·lícula i una banda sonora que quedarà per sempre, jeje!

Mònica ha dit...

Ariana, ja ho sé! Hauries de treure't aquesta por amb els clàssics!

Angélica, benvinguda al bloc i moltes gràcies pel teu comentari! M'alegro que hagis pogut recordar la teva pel·lícula preferida! :)

Innaia, graaan banda sonora!! Jo sempre la porto en el cotxe! :D

Jordicine ha dit...

Una pel·lícula entretinguda. No em van massa els musicals, però passa bé. El cartell, des del meu punt de vista, enganxa. Un petó, MÒNICA.

Mònica ha dit...

Jordicine, a mi m'agraden els musicals, i Moulin Rouge no està al capdamunt de les meves preferides.
M'encanta la banda sonora i escenes concretes del film. Però em va faltar alguna cosa, la primera vegada que la vaig veure! Potser per aquest fet, sencera, sencera, només l'he vist un cop. Les altres vegades he anat directament a les escenes que més m'agraden! :)

Publica un comentari a l'entrada