22 de set. 2011

Inspiracions o casualitats (III)

Mesos enrere, vam parlar d'inspiracions o casualitats entre els dissenys dels cartells de pel·lícules estrenades al cinema. Les podeu recuperar aquí(I) i aquí(II).
En aquells posts anteriors us havia comentat que molts cartells de cinema estaven inspirats en obres d'art, cartells i fotografies. 
En veiem uns quants?


Normandie (1935) vs Titanic (1997)

El cartell per al transatlàntic "Normandie" el va realitzar el pintor francès Adolphe Mouron, més conegut com a Cassandre. El seu estil es caracteritzava per usar un estil lineal i gràfic. Aquesta inspiració sempre la recordaré quan una professora d'història de l'art (una assignatura que vaig fer fa mil·lennis) ens ho va mencionar. Vaig quedar ben sorpresa de la semblança entre els dos cartells, i ja no m'oblidaré mai!




La jove de la perla o Noia amb turbant (1665) vs La jove de la perla (2003)

El quadre de "La jove de la perla" (o Noia amb turbant) va ser obra del pintor holandès Jan Vermeer. La seva obra, tal i com demostra aquesta pintura, representava escenes quotidianes amb una lluminositat especial. Aquesta lluminositat s'intenta mantenir en el cartell del film de Johansson i Firth, tot i que en aspectes diferenciats entre els dos actors.




La llibertat guiant el poble (1830) vs Les miserables (1982)

L'obra de "La llibertat guiant el poble" va ser realitzada pel pintor francès Delacroix i és el màxim exponent de l'escola romàntica. Les coincidències amb el cartell del film de Robert Hossein no són difícils de trobar.

Probablement existeixen moltes més coincidències amb obres d'art o amb cartells anteriors als films. I vosaltres? En coneixeu alguna?


I la setmana que ve, quin cartell analitzem?
Contesteu a l'enquesta que trobareu al lateral esquerra del bloc. Gràcies!




5 comentaris:

Unknown ha dit...

Ostres quines "casualitats"!!! La única que coneixia era la de la "Llibertat guiant al poble" ja que quan ens preparàvem per la Selectivitat, el nostre professor ens ho va repetir un miler de cops!!! Molt bona entrada ;)

Moroboshi ha dit...

Més maca la Scarlett que la noia de la perla original, he he...

I bé, ja he votat el cartell. Què t'hi jugues que no l'endevines? ;) XDDD

Anònim ha dit...

El d''Oceans's eleven'? En els tres d'avui hi ha coses que s'assemblen molt, està clar. No sé, però, si és possible fer un cartell cent per cent original a l'any 2011. Tu què creus? JORDICINE.

Anònim ha dit...

Jo no en conec cap d'altra, de pel·lícula així basada en una obra d'art, o si més no no hi caic! Però sí que és cert que els cartells i les obres d'art sovint estan molt relacionats. Sense anar molt lluny (tot i que clar, en aquest cas ja està fent MOLT expressament), només cal veure el cartell de Midnight in Paris, de Woody Allen!

Jo també ja he votat! He votat la de l'Al Pacino, tot i que no l'he vist! Però ha sigut el cartell que m'ha cridat més l'atenció :D

Mònica ha dit...

Marta; moltes gràcies pel teu comentari! És curiós el record que tenim de certes classes de professors, oi? Per cert! Em miraré això que em dius de "Cowboys & Aliens"! ;)

Moroboshi; crec que està difícil... però... Scarface, pot ser?? diria que no m'he equivocat per massa! Hauria d'ensenyar el per què ho sé, no? :P

Jordicine; realment és complicat que res del que existeixi ens recordi a alguna cosa... però amb la música també podríem pensar el mateix, i sempre hi ha grups nous que sorgeixen i ens sorprenen amb les seves creacions! Per què no pot passar le mateix en els cartells? Aquests tres exemples, ja estan realitzats amb la intencionalitat que es van fer, d'altres, jo realment em crec que una cosa que facis o hagi fet et recordi a alguna cosa que has vist. A mi m'ha passat! I sorpèn d'una forma ben estranya! Una abraçada!!

It's not a phase, sí! tens raó! La de "Midnight in Paris" es basa en una obra de Van Gogh! Si vols, pots recuperar el post que li vam dedicar! ;) http://bit.ly/q8V8me
El film de "Scarface" és molt interessant! També força sanguinari! No ens enganyem! Les últimes escenes, per exemple, són d'una violència força extrema! Però està molt ben feta! La recomano! I veure actors com Al Pacino o Michelle Pfeiffer (molt joveneta!), ja mereix la pena! :)

Publica un comentari a l'entrada