30 de set. 2011

"Film Posters of the 50s"

Avui us porto un regalet bibliogràfic! Me'l van regalar la setmana passada, però el vull compartir amb vosaltres perquè té molta relació amb el bloc.

Es tracta de: "Film Posters of the 50s: The Essential Movies of the Decade".


Tal i com veieu, és un llibre recopilatori de més de 100 cartells de cinema dels anys 50. 
El paper és de gran qualitat, els colors són molt vius, i apareixen cartells en diversos idiomes (castellà, anglès, japonès, francès, italià..), tot i que la gran majoria es troben en anglès. 

De vegades, ens mostren el mateix cartell en diferents llengües o dissenys. Seria el cas, per exemple, del film d'Elizabeth Taylor "La casa sobre el tejado de zinc" (1958) en el qual es pot observar la versió del cartell a Japó i a EUA.


Els cartells estan ordenats de forma temàtica o intèrpret, segons el cas.
1) Hi ha cartells a doble pàgina; com el fantàstic cartell del film "D'aquí a l'eternitat" (1953) en la versió francesa, 2) cartells a pàgina sencera; com l'alegre cartell de "Cantant sota la pluja" (1952) en versió italiana, o 3) cartells a mitja pàgina, com "Vacances a Roma" (1953) en la seva versió italiana.


Instantània del llibre, amb el cartell "D'aquí a l'eternitat" (1953)
Font: www.todocoleccion.net


Encara l'estic admirant, tot i que ho he de fer de mica en mica, i serà una molt bona font d'informació per posts posteriors. Així que ja us aviso que el cartell que veurem d'aquí dues setmanes és un dels que es troben en el llibre. 


1 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, el meu pare, que ara té 66 anys, de jove (entre els 15 i els 20 anys) va estar pintant cartells de cinema en un taller de Barcelona.
Sembla ser que, no fa gaire, es va publicar un bonic llibre, amb fotos de cartells que ell havia fet. No tenim referències del llibre ni a on trobar-lo.
No sé si em podrieu ajudar, li vull fer un bon regal.
La majoria d'aquesta obra ja s'ha perdut. I costa seguir la pista.
la meva adressa miquelnargo@hotmail.com
Gràcies.

Publica un comentari a l'entrada