1 de juny 2011

"Big Fish"

Reconec públicament que no he vist Big Fish, però el cartell és un mite dels cartells de cinema i era el moment d'analitzar-lo. 
Quan acabi aquestes setmanes de feina acumulada (ja acostuma a passar per aquestes èpoques) intentaré veure-la, que això no se'm pot perdonar! :)


FITXA TÈCNICA
Títol: "Big Fish"
Títol original: "Big Fish"
Any: 2003
Gènere: Fantàstica
Director: Tim Burton
Repartiment principal: Ewan McGregor, Albert Finney, Billy Crudup, Jessica Lange, Marion Cotillard, Helena Bonham Carter, Alison Lohman i Danny DeVito
Sinopsi: Will Bloom es va distanciar dels seus pares perquè estava cansat d'escoltar històries de mags, bruixes i fantasies que explicava el seu pare Ed. Will torna a casa per conèixer millor el seu pare en els seus últims dies.
Premis: Candidat a l'Òscar (millor BSO), 4 candidatures als Globus d'Or, 7 candidatures als premis BAFTA i candidatura al David de Donatello.


Anàlisi del cartell
Es tracta d'un punt de vista mig o natural, i un clar pla general, en el qual es descriu un lloc on apareix la figura humana.

Aquest cartell està dividit en dos parts iguals: el cel i la terra. D'aquesta manera el cartell queda dividit pel centre. 
Probablement amb aquesta inofensiva divisió ens volen transmetre dues coses: la realitat i la fantasia. Sempre s'ha relacionat el terra amb la realitat, i el cel amb tot allò imaginari o fantàstic. Vaig molt errada amb la història del film?

Aquesta divisió d'espais també provoca una divisió de colors: la part superior de la imatge utilitza colors, popularment anomenats freds, com el blau; i la part inferior utilitza colors càlids. 

A l'horitzó d'aquesta divisió hi trobem el títol del film "Big Fish" i una figura humana. Gairebé segur, la forma en què està construït el títol de la pel·lícula, la textura i com queda immers en el conjunt de la imatge, és l'aspecte més rellevant del cartell.

La figura humana, que apareix en aquest horitzó, sembla que s'encamini cap a un lloc concret en el qual les mateixes lletres (en forma d'arbre) es converteixen en les encarregades de donar la benvinguda al personatge.

No em negareu que la tipografia utilitzada en aquest cartell és cent per cent Tim Burton. Compareu altres tipografies en els cartells de les seves pel·lícules:


Sempre he pensat que es tracta d'un cartell estrany, emotiu i perfecte alhora. Com pots dir tantes coses i pensaments amb una sola imatge i un títol?


Més informació de la pel·lícula...

Us recomano que visiteu la seva web oficial. Té un disseny atractiu i és molt complert. Podreu veure tràilers del film (atenció al bloqueig de pantalles emergents del vostre navegador), escoltar la seva banda sonora i consultar i descarregar-vos algunes imatges. 

Us deixo amb algunes imatges del film que acompanyen la cançó de Pearl Jam "Man of the hour"

 


Vosaltres l'heu vist? Què me'n dieu d'ella?


I A LA PROPERA ENTRADA... els penúltims candidats com a millors cartells d'animació. En vols proposar algun? 

3 comentaris:

Manel ha dit...

La pel·licula no l'he vist, però s'ha de dir que el cartell és preciós. A mi la veritat és que em transmet molta tranquil·litat aquest cartell!

Mònica ha dit...

Manel, gràcies per passar-te pel bloc! ;) Sobretot va bé aquesta tranquil·litat quan s'està immers en treballs i exàmens, oi?
Una abraçada i ànims!

Lex ha dit...

Jo l'he vist i és una de les meves pel·licules preferides. És una d'aquelles que, sense ser trágiques, t'arriben al cor. No sé com explicar-ho, millor mira-la quan puguis ;)

Bon anàlisis del cartell~

Publica un comentari a l'entrada