22 de jul. 2011

"El padrí"

Últimament estic rebent per Twitter i pel mateix bloc, (i algun amic, en persona també), peticions d'anàlisis d'alguns cartells de cinema... i com que veig que hi ha gent que té algunes predileccions, l'anàlisi d'alguns dimarts serà escollit pels lectors del bloc. Per tant, a partir d'ara: cada dimarts hi haurà un post nou, i cada quinze dies, el cartell analitzat l'haureu triat vosaltres. Així de fàcil i senzill! Podreu escollir el cartell a la columna de l'esquerra del bloc.
I animeu-vos a fer-nos peticions per Twitter, Facebook o pel mateix bloc. 
Per anar escalfant motors... aquesta setmana analitzem el cartell d'"El padrí", petició feta pels amics del bloc "En petites porcions".


FITXA TÈCNICA
Títol: "El padrí"
Títol original: "The Godfather"
Any: 1972
Gènere: Drama 
Director: Francis Ford Coppola
Repartiment principal: Marlon Brando, Al Pacino, Diane Keaton, James Caan, Richard Castellano, Robert Duvall, John Cazale, Talia Shire i Sterling Hayden
Sinopsi: Durant els anys 40, Don Vito Corleone és el cap d'una de les cinc famílies de la màfia de Nova York. Quan es nega a entrar en el negoci de les drogues, s'inicia una lluita entre les famílies. 
Premis: 3 Òscar (millor pel·lícula, actor i guió adaptat) i 1 Globus d'Or (millor pel·lícula)

Anàlisi del cartell
El cartell té un punt de vista mig o natural i utilitza el pla mig per presentar el personatge que dóna nom al film.
Tal i com es pot observar, la imatge és en mode blanc i negre amb uns ajustaments de brillantor i contrast molt alts. Aquests ajustament, aconsegueixen l'efecte d'un negatiu. D'aquesta manera, es guanya dramatisme en la imatge, o en els personatges i situacions, ja que algunes zones queden molt marcades i obscures: ulls, coll, espatlles i braços. De fet, les espatlles, els braços, i la resta del cos, queden immerses amb el fons negre del cartell.
Tanmateix, el títol del film, compleix la mateixa premissa, i també està en blanc sobre negre. Hi ha un element, però, que no compleix aquesta premissa; els pètals de la flor de l'americana. I de fet, és l'element que més ens desperta la nostra atenció, ja que és l'element de contrast en el cartell i el possible avís d'algunes contradiccions.

Com ja hem dit altres vegades, el vermell és el color de molts sentiments; la passió, la sang, el perill...

La situació dels elements és quelcom inestable, ja que tot el pes del cartell es percep a la part superior del cartell, i en canvi, la part inferior dreta està buida, i l'element pesa massa. No creieu que és fàcil imaginar-se com tots els elements d'aquest cartell cauen cap a la nostra dreta, com si fos un arbre acabat de tallar? Hi ha un element inestable que no deixa que el nostre protagonista es sostingui tot sol.


Més informació de la pel·lícula

El tràiler amb més suspens del cinema:



La frase <<Vaig a fer-li una oferta que no podrà rebutjar>> és considerada la segona frase més memorable del cinema, segons American Film Institute. 


Quina és per vosaltres la frase més memorable del cinema? 

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Una de les millors pel·lícules de la història i un cartell, tot i que no és el meu fort, impressionant. Jo no sóc molt de recordar frases -tinc memòria de peix- ni de fer rànkings, però ara recorda una de 'La naranja mecánica', que és a la capçalera del meu bloc. 'Íbamos mis drulos y yo preparados para otra sesión de ultraviolencia'. Bon estiu, Mònica. JORDICINE

Moroboshi ha dit...

Com ja saps, a mi el tema em va. Sempre m'ha fascinat la Màfia, i no com em fascina el personatge d'en Hitler, sinó en un sentit de fascinació = jo vull!

La pel·lícula, una meravella. Escenes inoblidables. La segona part, aclamada, a mi em va semblar més insípida. La tercera, odiada, a mi em va encantar. En fi... gran cartell. Per cert, també he vist algun cop el logo de la mà amb les cordes de titella amb pistoles en comptes de trossos de fusta.

Mònica ha dit...

Jordicine, és molt romàntica la frase! jejeje No la coneixia i he rigut una estoneta! Bon estiu per tu també! Faràs vacances en el teu bloc? Un petó!

Moroboshi, ho sé, ho sé... Recordo un Scarface...jejeje :D El logo que comentes, no l'havia vist! Miraré a veure si el trobo! ;)

Publica un comentari a l'entrada