2 de maig 2011

"Midnight in Paris"

El proper 13 de maig s'estrena el nou film de Woody Allen "Midnight in Paris" amb actors com Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion Cotillard, Kathy Bates i Adrien Brody, i l'estrella més mediàtica de totes; la primera dama francesa Carla Bruni. 


FITXA TÈCNICA
Títol: "Medianoche en París"
Títol original: "Midnight in Paris"
Any: 2011
Gènere: Comèdia romàntica
Director: Woody Allen
Repartiment principal: Kathy Bates, Adrien Brody, Carla Bruni, Marion Cotillard, Rachel McAdams, Michael Sheen i Owen Wilson.
Sinopsi: Una família que viatja a la capital francesa, una parella jove apunt de casar-se, i la il·lusió d'una vida diferent; són les experiències narrades d'un París a mitjanit.
Premis: --


Anàlisi del cartell

El pla general i el punt de vista mig o natural emprats en aquest cartell, ens descriu un personatge enmig d'un lloc tan real, com pictòric.

Els elements que formen part del cartell els podríem classificar en tres: personatge (Owen Wilson), carrers de la capital francesa, i per últim, un fragment d'obra pictòrica.

Aquest últim element és clarament una influència de l'obra "La nit estel·lada", del pintor postimpressionista Vincent Van Gogh.

  
Van Gogh es va caracteritzar per utilitzar arbitràriament els colors, una intensa expressivitat i una visió subjectiva de la naturalesa. El moviment postimpressionista es va caracteritzar per a representar amb més emotivitat i expressivitat, allò que plasmaven els artistes del moviment.

El fragment que es pot veure en el cartell és el que es refereix al cel; la part més emotiva i espiritual de l'artista.
El cel estrellat, una immensa lluna il·luminada i les turbulències barrejades en el cel, representen l'estat d'ànim de l'autor, mitjançant un dinamisme canviant i confús.

Si intentem relacionar aquest aspecte amb el film, podríem pensar que el protagonista viurà un París molt subjectiu, dinàmic i canviant. 
En el mateix tràiler el protagonista ens fa la següent confessió: "Visc en una situació desconcertant".

En el cartell, les dues realitats es mesclen entre elles davant del personatge que descobreix els carrers d'una ciutat.
Si ens hi fixem, allò que està davant seu és el que aparentment és la realitat, i el que es percep al seu darrera és tot un món subjectiu i postimpressionista.

Tinc molta curiositat per conèixer quin paper juga en el film l'influència de la pintura de Van Gogh. Hi hauran similituds entre l'obra de l'holandès i la vida que experimenta el protagonista? O només és una influència simpàtica per a la realització del cartell?


Més informació de la pel·lícula...

Us adjunto el tràiler del film (en versió original i subtitulat en castellà):



La fotografia que ha donat lloc al cartell:



A la pàgina oficial d'Alta Films podeu gaudir amb més instantànies del rodatge del film.



I A LA PROPERA ENTRADA... Què passava al món del cinema l'any que vam néixer?


12 comentaris:

Snia ha dit...

Aquesta pel.licula fa basta'n que la vaig sentir a parlar que la rodava amb la presencia de la Carla Bruni i no ser quins problemes desprès va haver amb el Nicolas Sarkozy i el Woody Allen ara no ho ser. Peró be lo que a anava a dir-te, que el cartell m'agrada, amb el quadre de fons d'en Van Gogh el trobo original, no ho ser si un altre cartell de cinema han fet servir aquest tipus de cartell?

babel ha dit...

Desde el momento qu vi el cartel me llamó mucho la atención, y es verdad, calcado a Van Gogh. Tengo un montón de ganas de poder ver esta película estrenada.

Un saludo

Mònica ha dit...

Sònia, conec un parell de cartells que si més no, estan inspirats en alguna obra pictòrica.
Un exemple clar, és el cas del cartell del film "La joven de la perla" amb una Scarlett Johansson (http://imagenes.estoescine.com/cartel/515.jpg) calcada a l'obra de Johannes Vermeer (http://irea.files.wordpress.com/2008/04/jan-vermeer-girl-with-a-pearl-earring.jpg)

Babel, a mi también me llama muchísimo la atención. No sé lo que es: si París, los actores, Woody Allen, Van Gogh... tendremos que esperar unos días todavía! ¡Saludos! :)

Snia ha dit...

Interessant.. Moltes gràcies ;-)

Helena Bonals ha dit...

M'agrada que expliquis coses d'aquesta pintura de Van Gogh, que per a mi és la millor del món després de "Improvisation 7" de Kandinsky.

Mònica ha dit...

Helena, moltes gràcies pel teu comentari i benvinguda al bloc! :)

M'alegro que t'hagi agradat veure una modesta explicació de "La nit estel·lada". Tot i que per a mi, la seva pintura "Terrassa de cafè de la Place du Forum" http://ow.ly/4QqVf és única! ;)

Moroboshi ha dit...

Aquest divendres la vaig a veure amb la meva millor amiga com és tradició entre nosaltres amb les pel·lis d'en Woody Allen, amb l'excepció de Vicky Cristina Barcelona, que no penso veure.

A veure què tal!

Mònica ha dit...

No l'has vist? jejeje Jo la vaig anar a veure a un cinema molt petit quan ja feia uns mesos de la seva estrena.

No em va semblar tan dolenta, vaig gaudir veient algunes localitzacions de la ciutat comtal i em va sobrar algun concert de guitarres espanyoles, això sí!... però és la visió personal que fa en Woody Allen. Tot i que jo no he vist mai això, a Barcelona!
Però en línies generals, es deixa veure!

Ja em diràs què tal et sembla la visió de París! ;)

Moroboshi ha dit...

No, si no dic que sigui dolenta. Però em nego a la imatge de "Barcelona, Espanya" que es veu que transmet.

Midnight in Paris (títol també de la versió doblada al català, per cert) em va agradar força, però no se'n pot parlar gaire sense rebentar la gràcia de la pel·lícula. I les crítiques ho han fet, però... senzillament no se'n pot parlar.

Mònica ha dit...

Jo també la vaig anar a veure aquest cap de setmana! Dissabte..
I em va agradar! Hi van ajudar moltes coses, localitzacions, pesonatges, interpretacions... però esperava veure en Van Gogh, ja que gaudeix de tant protagonisme en el cartell!! :(

Anònim ha dit...

M'han dit que està molt bé! Normalment les pel·lis d'en Woody Allen em solen agradar molt (menys Vicky Cristina Barcelona, que em va decepcionar!).

Quan vaig anar a París, precisament, fa 3 anys em vaig trobar en Woody Allen ^^ I també ja era de nit! Serà que estava planificant la pel·li, ja?! :P

Mònica ha dit...

Et vas trobar en Woody Allen??!! Això sí que es casualitat!! Et vas fer la despistada o vas dir-li alguna cosa?
I potser sí que ja estava pensant amb alguna trama entre els carrers de París! :)

Publica un comentari a l'entrada